Publicitat
Publicitat

Neix Village Niu Sabadell, una nova entitat per fomentar el lleure infantil als barris de Can Llong i Castellarnau L'entitat ofereix serveis lúdics i culturals seguint la fórmula d'Escola Nova 21 a les famílies i a les escoles

village niu

Village Niu ofereix activitats culturals i educatives a escoles i famílies amb nens | (c) Village Niu

MARTA SABATÉ

Village Niu Sabadell és un nou concepte de centre de lleure i oci per a nens i nenes que ha nascut fa molt poques setmanes al sabadellenc barri de Can Llong. Sota el lema d”Aprendre jugant’, aquesta entitat sense ànim de lucre l’han creada pares, mares i persones relacionades amb el món de l’educació amb l’objectiu de transformar l’actual oferta de serveis de lleure i activitats extraescolars que hi ha en aquest barri i a la zona veïnal de Castellarnau. La idea principal és promoure activitats seguint la metodologia d’Escola Nova 21 per a infants entre 3 a 12 anys adaptant-se als horaris i les necessitats de les famílies i escoles.

Village Niu porta la marca Sabadell i vol promoure tallers culturals i pedagògics a dues zones de Sabadell que compten amb una oferta d’oci infantil i familiar gairebé inexistent, malgrat que s’hi han traslladat a viure moltes famílies joves amb fills petits. Posteriorment, els responsables de la idea no descarten ampliar el seu radi d’acció per arribar a tota la població de Sabadell. “Si una tarda, o un dissabte al matí, vols sortir amb els nens pel barri, només pots anar al parc: no hi ha centres cívics, acadèmies, o llocs per fer activitats amb els nens. Sempre que volem escoltar contes, o fer coses amb els petits de casa, les famílies de Can Llong i Castellarnau hem de baixar al Centre”, explica Mireia Estrada, una de les creadores Village Niu Sabadell.

És difícil fer vida familiar en un barri que, de moment, es és aviat dormitori“, denúncia la Mireia, que juntament amb el David, la Sandra i la Maria porten activament la nova entitat. Davant d’això, Village Niu ha nascut per donar una alternativa a la situació de les famílies del sector nord de Sabadell i oferir una oferta d’activitats creatives i innovadores, sense haver de sortir del barri. Un dels grans valors afegits d’aquesta nova associació és la “flexibilitat horària i la diversitat d’activitats de lleure educacional”.

En aquest sentit, els artífexs de la idea asseguren també que volen esdevenir “una muleta per ajudar a les famílies”. “Si com a pare o mare necessito deixar el meu fill per fer la compra, o fer altres coses, sé que a Village Niu estarà bé, i que durant les dues hores en què participi en una de les nostres activitats estarà aprenent a contar, escriure, o pintar, mentre s’ho passa bé”, argumenten. El mes de desembre passat van començar els primers tallers i activitats familiars amb molt bona rebuda entre les famílies.

Activitats extraescolars

Entre els serveis d’aquesta nova entitat també hi ha activitats dirigides a les escoles i les AMPA per a l’horari extraescolar, amb l’objectiu de transcendir l’àmbit d’una simple entitat de lleure per ajudar a gestionar les activitats dels centres educatius que ho necessitin. Per això, l’oferta de Village Niu es divideix en quatre gran parts amb els diferents serveis. Es tracta del Village Cultural, el Village Activitats, el Village Serveis i el Village Family.

D’una banda, el Village Cultural i el Village Family són els dos canals a través dels quals es programen activitats de lleure educatiu i cultural per a famílies amb infants de 3 a 12 anys, que es fan al casal del barri, al carrer, o en d’altres espais. Durant les vacances de Nadal, per exemple, van dur a terme un casal i van organitzar uns tallers manipulatius al carrer, on els nens aprenien els números pintant, entre d’altres activitats “fem activitats per desenvolupar intel·ligències múltiples”, explica Estrada. El Village Family agrupa tallers, xerrades i cursos adreçats a les famílies amb infants sobre temes d’actualitat educativa i de formació com hàbits alimentaris, drogues o sexualitat, per exemple. Un dels punts més atractius “és que totes les activitats del Village Niu són educatives, flexibles i s’adapten a les necessitats i la disponibilitat de cada família”. 

Les altres dues plataformes són el Village Activitats Village Serveis. La primera són les activitats d’Escola Nova que ofereixen a les escoles i AMPA de la ciutat. Amb aquesta metodologia, els nens es diverteixen i juguen mentre aprenen coses noves, amb dinàmiques que fomenten la igualtat de gènere, l’educació trilingüe amb anglès i l’aprenentatge de noves tecnologies i recursos digitals. El Village Serveis ofereix serveis de gestió d’activitats a les AMPA per a les escoles que necessitin ajuda per gestionar les extraescolars, o aquelles que tinguin mancances en matèria de robòtica o anglès.

De moment, el Village Niu no disposa d’un local físic, però realitza les activitats al Centre Cívic de Can Llong i altres espais públics, gràcies a una bona col·laboració amb la Unió Veïnal de Castellarnau. Els organitzadors agraeixen el recolzament que han rebut d’aquesta entitat i de l’Ajuntament aquest projecte i en un futur volen arribar a tota la ciutat, instal·lar-se en un local propi i oferir més activitats amb més regularitat. “En el primer mes de vida del Village, hem parlat amb les escoles i hem tingut molt bona acceptació, ja que és alguna cosa nova que no tenim al barri”, assegura la Mireia.

Leave a Reply

Your email address will not be published.