Publicitat
Publicitat

Les famílies usuàries de les escoles bressol municipals qualifiquen aquests equipaments amb un excel·lent La pràctica educativa i el personal docent, els aspectes més ben valorats segons un estudi de l'Ajuntament

escoles bressol municipals sabadell

Una de les onze escoles bressol de l’Ajuntament | (c) Ajuntament de Sabadell

REDACCIÓ

Les famílies dels alumnes de les escoles bressol municipals puntuen aquests equipaments amb un excel·lent. Concretament amb un 9,2 sobre 10, segons es desprèn de l’enquesta que l’Ajuntament realitza des de fa uns anys i que el curs passat van respondre 685 famílies, una mica més del 65 per cent del total. Tant la nota obtinguda com la participació figuren entre els nivells més elevats en l’històric de l’estudi i confirmen “l’alt grau de satisfacció de mares i pares en el funcionament general d’aquests serveis” afirma la plaça de Sant Roc en un comunicat.  Entre els aspectes més ben valorats hi ha la pràctica educativa i el personal docent, apartats en els quals s’inscriuen les activitats proposades als infants, la tasca dels tutors i tutores i la relació dels professionals amb l’alumnat i les famílies.

El qüestionari que permet arribar a aquestes conclusions es de caràcter anònim i es realitza des del curs 2008-2009. Aquell cicle, les escoles bressol municipals van obtenir una puntuació global de 8,3. Una nota que va anar anat augmentant fins a situar-se en un 8,8 el curs 2014-2015. Des de llavors, va pujar al 8,9 els dos cursos següents, fins a arribar, ara, a aquest 9,2. “Estem molt satisfets amb els resultats de l’enquesta, que indiquen que les escoles bressol municipals són un servei públic de gran qualitat, que compta amb el reconeixement i l’estima de les famílies”, valora el regidor d’Educació Joan Berlanga. “Cal posar en valor i agrair la dedicació i professionalitat dels equips tècnics i educatius que fan possible el dia a dia d’aquests centres municipals, garantint la millor de les atencions per als infants i els seus mares i pares”.  A la vista d’aquests resultats, la regidoria d’Educació s’ha fixat coma objectiu “treballar per mantenir la qualitat en els aspectes més ben valorats i avançar en el conjunt d’àmbits del servei”.

L’estudi realitzat inclou diferents àmbits de valoració, dividits en cinc grans ítems: aspectes relacionats amb la gestió i organització de l’escola i atenció a l’usuari; espais del centre i materials; servei de menjador; pràctica educativa i personal docent i aspectes referits a l’ambient escolar i la participació de les famílies. També un apartat de valoració global i dos espais on, al marge dels ítems anteriors de resposta tancada, les famílies tenen l’opció de referir-se de manera oberta als aspectes valorats més positivament, així com aquells factors en què caldria avançar. D’aquesta manera, es volen copsar les inquietuds dels usuaris i elaborar propostes de millora continuada a les escoles bressol municipals.

Sabadell té onze escoles bressol municipals  que escolaritzen actualment un miler d’alumnes. Són l’Andreu Castells, Arraona, Calvet d’Estrella, Can Llong, Can Puiggener, Creu Alta, El Vapor Buxeda Nou, Espronceda, Joan Montllor, Joaquim Blume i La Romànica. La xarxa pública es completa amb la Llar d’infants Els Àngels, que pertany a la Generalitat.

Leave a Reply

Your email address will not be published.