Publicitat
Publicitat

L’Hospital Parc Taulí vol provocar ‘Una onada de petits somriures’ per “humanitzar” les instal·lacions de Pediatria El complex sabadellenc inicia una campanya de micro mecenatge per aconseguir els 400.000 euros del projecte

Una onada de petits somriures 01

L’abans i el després de la planta de Pediatria, segons una similació del projecte | (c) Corporació Sanitària Parc Taulí

LHospital Parc Tauli vol donar un aire radicalment diferent a la planta de Pediatria i a tots els serveis del Centre d’Atenció a la Dona i a l’Infant i fer-ho a través d’una campanya de micro mecenatge, és a dir, mitjançant aportacions realitzades per ciutadans i entitats. Per això s’ha posat en marxa el projecte Una onada de petits somriures que, a través d’una web i d’un seguit de vídeos a les xarxes socials, vol desvetllar les consciències dels sabadellencs i vallesans per aconseguir els 400.000 euros en què s’ha pressupostat inicialment la iniciativa. L’àrea de Pediatria del Taulí atén una població potencial de 100.000 pacients, dels quals uns 75.000 són dels municipis de l’àrea de referència i els altres 25.000, de la resta de Catalunya, però que també són atesos a les diferents unitats de referència del complex hospitalari sabadellenc. Anualment s’hi fan 2.800 ingressos i 1.300 intervencions de nens i joves fins a 18 anys.

Tota aquesta activitat avala l’objectiu d’Una onada de petits somriures, que vol “humanitzar” les dependències en les quals s’atenen els nens que han de passar per l’Hospital i les seves famílies mitjançant una redecoració profunda que converteixi els passadissos i les habitacions en un fons marí, ple de fauna, de jocs i de recursos per amorosir els ingressos, sempre difícils. “Hi ha factors, i aquest n’és un, que fan que el procés assistencial sigui millor i l’hospitalització sigui una mica més normal”, justifica Pepi Rivera, directora del Centre d’Atenció a la Dona i a l’Infant. “És evident que l’ambient en el que es tracten els infants té un efecte directe en el seu estat“, afegeix Ramon Vidal, regidor de Salut de l’Ajuntament de Sabadell.

Una onada de petits somriures 02

La presentació del projecte, aquesta tarda | (c) Petit Sabadell

La redecoració no implicarà només repintar les parets sinó també canviar el mobiliari de les habitacions per incrementar-ne el confort, millorar les instal·lacions, les parets, el sostre i el terra i afegir jocs i passatemps (pissares, xarraques) integrats en al paviment. Els responsables no amaguen que la idea s’inspira en els canvis que s’han realitzat a l’Hospital de Sant Joan de Déu en aquest mateix sentit. “La idea, a més, és que aquest fil conductor es repeteixi a d’altres dependències com les consultes externes de Pediatria, les urgències o l’hospital de dia, per exemple”, avança Rivera. “Des que vam fer el trasllat des de l’antiga clínica Nen Jesús, les instal·lacions per als més petits ja són lleugerament diferents i una mica més acolorides, però creiem que hi ha molt marge per aprofundir-hi“, afegeix.

Les persones que vulguin col·laborar amb Una onada de petits somriures ja poden fer les seves aportacions des de la web del projecte. A més de donacions tipus (de 2 a 50€) també hi ha la possibilitat d’aportar qualsevol quantitat. L’objectiu inicial és arribar als 400.000 euros i fer els treballs, per fases, en tres o quatre mesos un cop aconseguida aquesta quantitat, però tot plegat dependrà del concurs i del procés d’adjudicació que la Corporació Sanitària Parc Taulí haurà de fer en la seva qualitat d’organisme públic que és. El seu director general, Joan Marti, garanteix que “tot es farà amb transparència i rendint comptes públicament“.  A més de les donacions de particulars, els impulsors de la iniciativa volen implicar-hi entitats, de forma que organitzin activitats que serveixin per recollir fons.

  1. […] el proper diumenge 27 de maig i en aquesta ocasió servirà per recollir fons pel projecte Una Onada de Petits Somriures, una iniciativa per remodelar la planta de pediatria del Parc Taulí i convertir-a en gran un fons […]

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.