L’onzena edició del Topbàsquet Ciutat de Sabadell comptarà amb 750 jugadors de les categories mini i infantil El torneig, que es celebrarà aquest cap de setmana, destaca per l'àmplia presència d'equips internacionals

Topbàsquet Sabadell

L’edició de l’any passat del Topbàsquet Ciutat de Sabadell | Cedida

Al voltant de 750 jugadors de les categories mini i infantil participaran en l’onzena edició del Topbàsquet Ciutat de Sabadell, que es disputarà els dies 6, 7 i 8 de desembre organitzat pel Club Esportiu Escola Pia. Aquest any, la competició compta amb una àmplia presència d’equips internacionals i estrena una nova cantera d’equip ACB.

En categoria infantil masculina, per exemple, hi prendrà part el Team Mazovia (Polònia), la selecció de la federació de bàsquet de la regió del mateix nom, amb capital a Varsòvia. D’altra banda, en el torneig mini masculí hi haurà la presència de The Travel Team, un equip francès plantejat com una experiència esportiva i humana que reuneix jugadors de clubs de tota Europa. En aquesta ocasió, provindran de Rússia, Lituània, Letònia i França.

El torneig acostuma a comptar amb formacions de planters de clubs ACB. Aquest any s’estrenarà el València Basket en infantil masculí, que se sumarà a FC Barcelona, Joventut de Badalona, EBG Málaga o Basquet Manresa. Als equips de Màlaga i València cal afegir, pel que fa a la representació estatal, el Baloncesto Alcalà, actual campió de la categoria infantil masculina; dos equips balears (l’Alcázar de Maó i Colonya Pollença), i tres bascos: Easo, Oribeltza i Askatuak. També comptarà amb participació d’equips del Club Natació Sabadell, el Sant Nicolau i del club organitzador, el Basquetpia Sabadell.

La qualitat dels equips i el format converteixen el Topbàsquet en un torneig molt atractiu amb una exigència competitiva molt alta, però que, a la vegada, és un espai per a gaudir del joc, de l’ambient i fer amistat amb participants d’arreu del món. El format de competició serà l’habitual dels darrers anys, amb setze equips en categoria masculina i 10/8 en la femenina. No varien els terrenys de joc, amb els pavellons municipals del Nord, Sud, Can Balsach i Escola Pia. Les finals es jugaran el diumenge 9 de desembre al matí (a partir de les 11:30 en categoria mini i les 12:45 en infantil) al Pavelló del Nord.

Bàsquet inclusiu

El Club Esportiu Escola Pia, la Fundació Privada Atendis i el club CBR CEM L’Hospitalet han treballat conjuntament amb l’objectiu de promoure el concepte d’inclusivitat en l’esport aprofitant el desenvolupament del Topbàsquet. D’aquest manera, hi haurà una exhibició de bàsquet inclusiu el dia 8, abans de la cerimònia de lliurament de premis. L’objectiu és mostrar diferents realitats dels bàsquet que poden ser perfectament compatibles i integradores i fer d’aquest esport una experiència global.

Pel que fa a la competició, el torneig és un aparador per mostrar el gran treball formatiu que duen a terme els clubs. Consolidada la competició mini i infantil masculina com una de les més importants del país, i evolucionant els tornegis femenins cap a formats progressivament més competitius, la presència d’equips ACB, internacionals i dels millors clubs de formació de Catalunya i de tot l’Estat, fan del Topbàsquet una de les cites més atractives de l’hivern.

Leave a Reply

Your email address will not be published.