Publicitat
Publicitat

El Taller de Teatre Infantil de la Joventut de la Faràndula vol celebrar els seus 35 anys amb tota la ciutat

Taller de Teatre Infantil Joventut de la Faràndula Sabadell

Els alumnes del Taller de Teatre Infantil | (c) TTi

El Taller de Teatre Infantil (TTi) de la Joventut de la Faràndula celebrarà el proper dissabte els seus 35 anys amb tot un seguit d’activitats obertes a tothom que es desenvoluparan a la plaça del Doctor Robert i que, a més de commemorar l’aniversari de l’escola de teatre més veterana de Sabadell, serviran també per donar-li visibilitat per a tota la ciutat. “Fa molt temps que no celebrem res, almenys externament, i aquest cop ens venia de gust que ens veiessin i recordar a tothom que continuem estant aquí”, justifica Pol Berch, membre de l’equip de coordinació del TTi.

La celebració s’allargarà tota la jornada i, en bona mesura, servirà per ensenyar què es fa a les sessions del Taller de la mà dels actuals monitors i de molts exmonitors. Durant el matí es realitzaran tallers infantils per endinsar-se en moltes branques del món del teatre. Els participants podran elaborar les seves pròpies titelles, demostrar les seves dots d’improvisació, maquillar-se o construir una escenografia, entre d’altres. Tot plegat acabarà amb un vermut electrònic, és a dir, un vermut amenitzat amb música electrònica per a tots els assistents. L’activitat continuarà a la tarda amb una gimcana teatral dirigida a diferents esplais de la ciutat però en la que podrà participar tothom qui ho vulgui. Com a recompensa, una xocolatada popular amenitzada per un grup d’animació i, posteriorment, una sessió de discjòquei infantil amb els èxits dels darrers musicals de la Joventut de la Faràndula. Ja en clau més juvenil, la festa continuarà amb un pregó, un sopar popular i diferents actuacions musicals fins la matinada. Diumenge, a més, es realitzaran un torneig de futbol i un de ping-pong a l’Escola Claret.

Un molt bon moment

La celebració del 35è aniversari arriba en “un molt bon moment” del Taller de Teatre Infantil, explica Berch. El curs tot just acaba de començar amb 150 nens i nenes d’entre 6 i 13 anys repartits en quinze grups de deu membres cadascun, el que representa el cent per cent de la capacitat de l’escola. Tot i que la sol·licitud de places és superior, la política del TTi passa per no augmentar la capacitat. “Si ho féssim –creu el seu portaveu– perdríem qualitat i no volem sacrificar l’essència del que fem”. El curs inclou, a més de les classes setmanals, alguns tallers de dissabte per treballar més profundament alguns aspectes i barrejar els grups, sortides al teatre i les anomenades Estades, unes colònies teatrals que es fan cada any coincidint amb l’Aplec de la Salut. Tot plegat acaba amb una mostra en la qual els nanos protagonitzen petites representacions per ensenyar tot el que han après en una funció davant del públic i amb tots els elements necessaris (vestuari, decorat, utillatge…).

Taller de Teatre Infantil Joventut de la Faràndula Sabadell

Una de les sessions | (c) TTi

A més de la seva veterania, en els darrers anys el Taller s’ha beneficiat de l’increment de la demanda de formació teatral, tant per qüestions artístiques com per tots els beneficis que aquesta disciplina comporta en àmbits com la desinhibició, l’empatia, el treball en equip o la comunicació, entre molts d’altres. Un altre ingredient de l’èxit han estat els muntatges de la Joventut de la Faràndula, que “són un aparador excel·lent” per engrescar els més petits a aprendre teatre. De retruc, a més, això acaba alimentant les files faranduleres perquè els nens i nenes que s’apunten a Taller després de veure un espectacle acaben fent-se socis de la formació amb la seva família “i això permet mantenir la massa social de l’entitat”, apunta Berch. Un exemple paradigmàtic d’aquest procés és el muntatge La increïble història d’en Peter Pan, que aquest cap de setmana s’ha acomiadat del públic i que està protagonitzat, gairebé en exclusiva, per alumnes i exalumnes del Taller.

Creat el 1979, el Taller de Teatre Infantil de la Joventut de la Faràndula és una de les primeres escoles de teatre adreçada a infants que hi va haver a Sabadell. Posteriorment es va crear el Taller de Teatre Infantil del Centre Sant Vicenç, que aquest any, precisament, celebra el seu 25è. aniversari. Més endavant va ser el torn de la desapareguda Tram Escola d’Art Dramàtic, dirigida a totes les edats. Actualment, el panorama s’ha tornat més complex i als molts tallers escolars existents s’hi han sumat nombrosos tallers de teatre musical. Contràriament al que es podria pensar, tota aquesta moguda ha beneficiat el TTi de la Joventut de la Faràndula perquè “indica que la gent, grans o petits, té inquietuds per formar-se teatralment i, a més d’haver-hi lloc per tothom, en el nostre cas el producte és molt atractiu”, assegura Berch.

Leave a Reply

Your email address will not be published.