El dispositiu municipal de seguretat per Sant Joan vetllarà perquè es respectin les mesures anti-covid19 L'Ajuntament recorda especialment que no es pot utilitzar gel hicroalcohòlic si s'han de manipular pertards

Sant Joan 2020

El gel hidroalcohòlic és inflamable, motiu pel qual convé no utilitzar-lo si s’encenen petards

REDACCIÓ | L’Ajuntament de Sabadell activarà demà, coincidint amb la revetlla de Sant Joan, un dispositiu especial per evitar situacions de risc relacionades amb aquesta festivitat i, aquest any, per vetllar per tal que la celebració de la nit més curta de l’any es faci respectant les recomanacions de les autoritats sanitàries de cara a seguir contenint el covid-19. En el dispositiu, hi participaran la Policia Municipal, els Mossos d’Esquadra, els Bombers, l’Agrupació de Defensa Forestal (ADF), Protecció Civil i diversos serveis municipals com Espai Públic, Residus i Parcs i Jardins.

De cara a la revetlla, un total de deu patrulles de Policia Municipal recorreran la ciutat. En les tasques de prevenció, vigilància i actuació, en cas necessari, prendran part també Mossos d’Esquadra, i el cos de Bombers. L’ADF, per la seva banda, mobilitzarà un camió i tres vehicles lleugers, a més d’una vintena d’efectius, que actuaran en coordinació amb la policia i els Bombers. També estaran actius voluntaris de Protecció Civil, per si fos necessari.

Aquest any, donades les circumstàncies especials derivades de la pandèmia de coronavirus no hi haurà fogueres en cap punt de la ciutat i es mantindran precintades les barbacoes de Sant Julià i les de Can Jonqueres, que estan en obres.

Durant la nit de Sant Joan tot aquest dispositiu farà especial atenció als riscos relacionats amb el foc i l’ús imprudent de petards. En aquest sentit, l’Ajuntament ha recordat que no només cal respectar les mesures de prevenció i precaució sinó que, en l’actual situació, no es pot utilitzar gel hidroalcohòlic per a les mans en cas de manipular material pirotècnic, ja que és inflamable. En aquest cas caldria utilitzar aigua i sabó per al rentat de mans. També es vetllarà per evitar concentracions en grups superiors a vint persones i pel respecte a les mesures de seguretat com la distància social o l’ús de mascareta, que com a norma general és obligatòria quan les distàncies són inferiors a 1,5 metres.

Residus

Amb motiu de la revetlla de Sant Joan, s’ha previst un servei especial de recollida selectiva i neteja viària per reduir la presència de residus a la via pública. Pel que fa a la recollida selectiva, el dia 22 es completarà la recollida per assegurar que el dia 23 s’hagin buidat tots els contenidors de paper. Pel que fa al vidre, el 22 i 23 es recollirà el contingut de les unitats més utilitzades i també s’actuarà als d’envasos perquè la càrrega sigui mínima en arribar la revetlla. Així mateix es reforçarà la recollida de residus voluminosos i el dia 23 hi haurà reforç nocturn de recollida de paper exterior al voltant dels contenidors, en previsió que es pugui acumular cartró als principals eixos.

A més de les recomanacions que cal respectar tant pel que fa a l’ús de pirotècnia com relacionades amb el covid-19, la Policia Municipal recorda que cal extremar les mesures de seguretat al volant, ja que és una data en què es produeixen nombroses sortides amb vehicles privats. Per això el cos local de seguretat recorda la importància de descansar cada dues hores en desplaçaments llargs, intentar evitar les hores punta i, especialment, el perill de la conducció sota els efectes de les drogues o l’alcohol.

Leave a Reply

Your email address will not be published.