Publicitat
Publicitat

Recepta de pa de pessic de carbassa

pessic carbassa

(c) equilibrat.cat

Cent quintars de carbassa no fan una unça de greix. Cada lliura de carbassa en fa perdre una de greix. Tranquils, que no us donaré pas carbasses per no saber què és un quintar, una lliura o una unça (són unitats de mesura de finals del segle XIX, abans que s’imposés el sistema mètric decimal, que és el que utilitzem actualment) però m’ha fet gràcia trobar aquestes dites sobre aquest aliment tant acolorit que trobem a les fruiteries des de finals d’estiu.

Com la majoria de dites populars l’encertem, perquè el 90 per cent de la carbassa és aigua i només el 13 per cent són greixos. Com tants d’altres vegetals, tubercles i fruites, la carbassa és originària del continent americà.  És antioxidant, manté en bon estat el sistema immunitari, i té cura de la nostra visió. En podem fer sopes, cremes, purés, confitures però avui la utilitzarem per fer un pa de pessic ben saludable. Som-hi! (Per cert, si voleu conèixer més receptes saludables podeu consultar el web equilibrat.cat).

Ingredients

  • 60 grams d’oli d’oliva extra verge
  • 150 grams de pasta de dàtils (dàtils triturats amb aigua)
  •  2 ous
  • 200 grams de carbassa
  • 60 mil·lilitres de  llet vegetal (d’arròs, de civada, de soja….)
  • 1 cullereta de canyella
  • 1 cullereta  de gingebre
  • 1 cullereta  de bicarbonat
  • 1 sobre de llevat
  • 200 grams de flocs o farina de civada

Elaboració

Podem coure la carbassa feta a talls al forn o al microones.  Si la fem al forn hem de comptar que s’hi estarà una hora i al micrones, tapada amb paper film, la tindrem llesta en deu minuts. En un bol batem l’oli, la pasta de dàtils i els rovells dels dos ous. Després hi afegim la carbassa, un cop cuita i aixafada amb una forquilla. Hi aboquem les espècies, el bicarbonat i la beguda vegetal, i ho remenem ben remenat.

Hi afegim la farina de civada, i ho tornem a batre. Muntem les clares a punt de neu i amb molta cura les barregem amb la resta de la massa. Finalment ho aboquem tot en un motlle i ho enfornem (tindrem el forn preescalfat a 170 graus) durant aproximadament 50 minuts. Abans de desemmotllar el pa de pessic l’hem de deixar refredar. I llestos. Bon profit!

Leave a Reply

Your email address will not be published.