Publicitat
Publicitat

Recepta de iogurt amb figues i ‘crumble’ de galeta

iogurt figues

Panses, nous i figues són bones amigues! Sí, ja ho sé que torno a estar amb el refranyer popular, però és que us vull parlar d’un d’aquests tres fruits, que tal com diu la dita casen d’allò més bé i sovint els trobem junts a les postres de músic o nyoca. La fruita protagonista d’aquesta recepta és habitual a la zona mediterrània. Cinc mil anys abans de Crist ja apareixia representada en alguna de les piràmides egípcies. Els grecs, cada cop que fundaven una nova ciutat, en plantaven un arbre entre l’àgora i el fòrum; i Plató la considerava la fruita dels filòsofs.

Sabeu de quin dels tres fruits es tracta? Avui menjarem figues! És una fruita molt dolça i més quan s’asseca. L’agost és la millor època per menjar-ne tot i que ara encara en podem trobar. És rica en vitamina C, una d’aquelles que eliminem amb l’orina, això vol dir que cada dia n’hem d’ingerir. També conté vitamines del grup B i potassi, calci i magnesi, tres minerals que ens ajuden a tenir uns ossos i dents sans i que també intervenen en el bon funcionament del sistema nerviós. Aixxx que parlant parlant encara no us he dit que farem unes postres de iogurt amb figues i crumble de galeta.

Ingredients (per persona)

  • Un iogurt natural (pot ser de tipus grec, sense lactosa, de llet de cabra…el que vulgueu, però que no sigui ensucrat que entre la figa i la galeta ja tenim prou sucre)
  • Dues figues
  • Un parell de galetes (jo us suggereixo les que són tipus digestives, que tenen un alt contingut de fibra, però podeu utilitzar galetes de xocolata, galeta tipus Maria…)

Elaboració

Primer de tot triturem les galetes, ja sigui dins un morter o embolicades en un drap de cuina net i ben aixafades. Han de quedar amb una textura de sorra gruixuda; amb una textura de crumble, una paraula d’orígen anglosaxó.

Tot seguit escollim l’envàs en què presentarem les nostres postres: pot ser un got o una copa de vidre transparent ja que d’aquesta manera lluiran millor les tres capes que farem. Remenem el iogurt que haguem escollit fins que quedi cremós i l’avoquem a cadascun dels recipients. Rentem bé les figues, les aixuguem, els traiem el coll i el cul, les tallem a dauets i les posem al damunt del iogurt. I finalment hi col.loquem la ‘sorra de galetes’ o crumble, que ja havíem preparat abans.

I llestos. Bon profit!

Tagged with

Leave a Reply

Your email address will not be published.