Publicitat
Publicitat

Recepta d’espaguetis amb tonyina

(c) Espaguetis amb tonyina

La recepta d’avui és molt senzilla i tot un clàssic. Per l’Instagram, vaig veure un dels fills del cuiner anglès Jamie Oliver, anomenat ‘Buddie’. Es tracta d’un noiet d’uns 11 anys que segueix els passos del seu pare a la cuina i que, de tant en tant, fa receptes en vídeo a través de l’aplicació.  Em fa molta gràcia com cuina i com és de desimbolt davant de la càmera, i és per això que avui “em copio” una de les seves receptes. Si voleu, mireu el compte d’Instagram del seu pare @jamieoliver, i tindreu l’oportunitat d’escoltar aquest accent britànic, com si fos un listening amb imatges! És una bona recepta, fàcil i ràpida per quan tornem de la platja o de fer una volta pel riu o una excursió per la muntanya. Som-hi!

Ingredients 

-100g d’espaguetis per cadascú

-80g de tonyina en llauna per comensal

-Un parell de porros o una ceba tendra

-un xile o un bitxo o una part, sense llavors (si us agrada el picant, sinó no cal)

-1 gra d’all per ració

-500g de tomàquet en llauna, ja sigui triturat o sencer. 

-1 raig d’oli

sal i pebre

Elaboració

Hem de tenir a mà una paella prou grossa i una olla plena d’aigua calenta. Primer de tot, tallem el o els porros o la ceba tendra a trossets ben petits. Els podem posar a la paella que estarà calenta amb un raig d’oli. Quan la verdura hagi  “suat” una mica, hi afegim el xile o el bitxo, si és que hem decidit posar-n’hi.

Quan estigui un pèl ros o caramel·litzat, però no cremat i afegim l’all tallat, esperem una mica i hi posem el tomàquet. Finalment hi afegim la tonyina i un polsim de pebre negre. Mentrestant bullim la pasta amb sal. Un cop feta l’escorrem i reservem una mica de l’aigua de cocció. Afegim la pasta a la paella, una mica de l’aigua de la cocció, remenem ben remenat i repartim la pasta en plats o la posem tota en una safata. Finalment ratllem pel damunt parmesà o pecorino, tant com vulguem. I llestos.

Bon profit!

Leave a Reply

Your email address will not be published.