Publicitat
Publicitat

Recepta de crema de mandarina

crema mandarina

Què tenen en comú la mandarina i la taronja? Sí, d’acord, que són cítrics i que totes dues són de color carbassa. De fet es veu que la mandarina pren el seu nom dels governants de l’antiga Xina, que anaven vestits d’aquest color.  Més endavant ja direm què més les uneix, però ara em fixo amb el que les separa; segons a qui ho preguntis et dirà que originalment els separaven més de tres mil quilòmetres, perquè la taronja es diu que prové del Japó i la mandarina és clar que prové de la Xina, on el pol·len d’un arbre de pomelos va pol·linitzar un arbre de mandarines ancestrals, que eren incomestibles.

Una altra cosa que els separa és l’època en què van arribar a casa nostra; els àrabs van introduir les taronges al segle X i no va ser fins a principis del XIX que el conreu de les mandarines es va introduir al Mediterrani. I si tornem a les coses que comparteixen aquestes fruites la més evident és que totes dues ens aporten vitamina C, que hem d’ingerir cada dia per estar sans ja que actua com a antioxidant i ajuda a absorbir el ferro de la dieta. Tota aquesta història per dir-vos que la protagonista del nostre plat és la mandarina, de la qual en farem una crema.

Ingredients (per a quatre persones)

  • El suc de vuit mandarines
  • Una mandarina sencera
  • 6 rovells d’ou
  • 1 cullerada de farina de blat de moro
  • 4 cullerades de panela o de sucre moré (a partir d’ara sucre roig, ros, bru o negre, què es com es diu en català)

Elaboració

Ratllem la pell de la mandarina i la reservem. Espremem les mandarines. Barregem la farina amb el sucre ros o la panela, i hi afegim un rajolí del suc de mandarina. Hi incorporem els rovells i ho batem amb energia. Aboquem en un cassó la resta del suc de les mandarines i la pell ratllada de la mandarina que tenim sencera, i quan comenci a bullir hi afegim part de la barreja anterior, per baixar la temperatura, i de mica i aboquem la resta de la mescla, i ho remenem fins que s’espesseixi.

Repartim la barreja en quatre copes, bols, o terrines i ho deixem a temperatura ambient. Si voleu abans de servir, podeu cremar la crema com si fos crema catalana i afegir-hi un parell de grills de mandarina i una fulla de menta. I llestos. Bon profit!

Tagged with

Leave a Reply

Your email address will not be published.