Publicitat
Publicitat

El projecte ‘Relata’ d’Andi Sabadell acosta els alumnes de quatre escoles a la realitat de la discapacitat intel·lectual Més de 240 nois i noies de les escoles Nostra Llar, Escola Pia, Joanot Alisanda i Claret han pres part a la iniciativa

projecte Relata 2018

Tots els guanyadors del projecte Relata 2018 | (c) Petit Sabadell

Un total de 240 alumnes, un centenar més que l’any passat, han participat aquest curs en el projecte Relata 2018, la segona edició d’una iniciativa de l’associació Andi Down Sabadell per acostar el món de la discapacitat intel·lectual als escolars de Sabadell a través de diferents activitats que culminen amb la redacció d’un conte. El projecte, que s’ha inclòs dins del programa Ciutat i Escola ha comptat amb la participació de nois i noies de tercer a cinquè de Primària de les escoles Nostra Llar, Escola Pia, Joanot Alisanda i l’Escola Claret.

Els premis es van lliurar la setmana passada en un festiu acte final a l’Auditori Pere Quart.  “‘Relata’ té l’objectiu que nens i nenes de diferents centres educatius de Sabadell, coneguin la temàtica de la síndrome de Down i de la discapacitat intel·lectual a través de tallers que promouen la reflexió, la imaginació i la creativitat, coneixements que després han de plasmar en un conte“, sintetitzen els responsables de la iniciativa.

Aquest any, els premis s’han dividit en tres categories, segons el curs dels participants. Un jurat integrat per Nuria Caballeria, directora del Centre de Recursos Pedagògics Sabadell-Sant Quirze; i els escriptors David Vila i Laura Tejada ha triat els guanyadors. Cliqueu en cada títol per poder llegir els contes!

Primera Categoria (3r Primària)  

Segona Categoria (4t Primària) 

  • Primer Premi: El Súper Andi, escrit per Eudald Palomar Palomés, Isaac Pereira Gorotiza, Marc Martínez Droguet i Berta Pescador Muelas, de l’Escola Joanot Alisanda.
  • Segon Premi: La banda Síndrome, escrit per Mariona Gancedo Palomares, Carles Mesa Roura, Aleix Lanzas i Yuchen Sheng, de l’Escola Joanot Alisanda.
  • Tercer Premi: To no pots!, escrit per Dina Goji Bouali, de l’Escola Joanot Alisanda.

Tercera Categoria (5è Primària)  

“Tots els contes que s’han presentat al concurs són molt interessants i molt bonics. I ha costat molt fer la tria”, confessa la presidenta d’Andi Down Sabadell, Dolors Pallàs, per qui “totes les creacions mereixerien un premi”. Pel regidor d’Acció Social de l’Ajuntament de Sabadell, Gabriel Fernández, activitats com aquesta permeten als més petits descobrir que “hi ha persones amb capacitats diferents però que tots tenim un mateix objectiu: ser feliços“. Projectes com el d’Andi, segons Fernández, fan adonar que “aquestes diferents capacitats a vegades generen injustícies que cal corregir”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.