Publicitat
Publicitat

El Procicat permet la represa de les extraescolars, l’esport escolar i el lleure educatiu per a nens i nenes de 3 a 12 anys Els adolescents queden fora de la "relaxació" malgrat ser un dels col·lectius més 'castigats' per la pandèmia

procicat represa extraescolars

Els grups de grans dels esplais hauran de continuar treballant, en el millor dels casos, de forma ‘online’ | (c) Arxiu Petit Sabadell

REDACCIÓ | El Procicat, l’organisme que estableix les mesures de contenció de la pandèmia de covid-19 i que lideren els departament de Salut i Interior del Govern català, ha dictaminat aquest divendres que es poden reprendre les activitats extraescolars, l’esport escolar i el lleure educatiu (esplais i caus) per als infants que es troben en les etapes d’Educació Infantil i Educació Primària, és a dir dels 3 als 12 anys. La decisió s’ha pres en una reunió en la qual també s’ha decidit prorrogar durant una setmana més (fins el 28 de febrer) les grans mesures vigents fins ara com la el toc de queda a les 10 de la nit, la restricció d’horaris dels establiments d’hostaleria, el tancament de centres comercials o el confinament comarcal.

La represa de les activitats extraescolars s’emmarca en el que el Procicat defineix com “una certa flexibilització, molt limitada” de les mesures de contenció del covid-19 a la vista de “l’aplanament experimentat els darrers dies per la corba epidèmica” després d’uns dies en què “el descens de la corba era més rellevant i continu”, cosa que es pot interpretar com un “aparent canvi de tendència“. La represa de les extraescolars i de “determinades activitats de caire social” s’ha de portar a terme “evitant l’aglomeració de persones i la interacció entre diferents bombolles“.

Les mesures donaran una mica d’aire tant a les famílies com al sector de les extraescolars, a més de corregir algunes incoherències com el fet que no es pogués fer esport escolar i sí, en canvi, esport federat. En aquest sentit, s’ha equiparat l’esport escolar amb els consells esportius i es permetran els entrenaments amb més de sis persones i la participació en les competicions permeses.

Amb tot, els preadolescents i adolescents queden fora d’aquesta relaxació, de forma que continuaran sent un dels col·lectius més castigats pel Govern malgrat que, segons els experts, representen una part de la població per a la qual les extraescolars o l’esport no federat són essencials.

Mesures vigents

En la seva resolució d’aquest divendres, el Procicat manté vigent la limitació de l’entrada i sortida de persones de Catalunya, exceptuant aquells desplaçaments adequadament justificats, i també el confinament comarcal. El confinament nocturn no varia i continua establert entre les 22.00 i les 06.00.

Pel que fa als horaris d’obertura dels negocis de restauració i hostaleria, tant les terrasses com a l’interior, podran seguir obrint de 07:30 a 10:30 i de 13.00 a 16:30. En la resta d’horaris, aquests negocis poden seguir funcionant per a recollida al mateix establiment per part del client o per a lliurament a domicili.  En l’àmbit comercial, no es modifica el 30 per cent de l’aforament pel petit comerç, que haurà de seguir tancat el cap de setmana com també els centres comercials i els establiments de centres comercials de més de 400 metres quadrats

Quant a les activitats culturals, museus, biblioteques i sales d’exposicions seguiran oberts a la meitat del seu aforament. Cinemes, teatres, auditoris, circs i sales de concerts es mantenen també a la meitat de l’aforament i un màxim de 500 persones o un miler si la ventilació és òptima. En l’àmbit esportiu, les instal·lacions i equipaments en espais tancats poden seguir oberts amb aforament al 30 per cent i amb activitats grupals limitades a sis persones i amb ús obligatori de mascareta; els que són a l’aire lliure seguiran oberts amb un aforament del 50 per cent i control d’accés.

Leave a Reply

Your email address will not be published.