Publicitat
Publicitat

Els alumnes de primer d’ESO de Salesians Sabadell participen a la ‘Plogga Week 2021’ Els nois i noies van recollir prop de 100 quilos de deixalles al Ripoll per iniciativa de la Fundació Kilian Jornet

plogga salesians sabadell

En total, es van recollir gairebé 100 kg de deixalles | (c) Salesians Sabadell

NOTICIA ELABORADA PER SALESIANS SABADELL | Sabeu què és el moviment plogga o el plogging? És la manera més ecològica de fer esport. Tot va començar a Suècia i d’aquí que el seu nom inclogui termes en aquest idioma, ‘plocka upp’, que significa ‘recollir’; i ‘jogging’. Els alumnes de primer d’ESO de Salesians Sabadell —i emmarcat en el projecte STEM La Cúpula— s’han adherit a la Plogga Week, del 19 al 25 d’abril, promoguda per la Fundació Kilian Jornet per netejar el nostre entorn natural més proper. L’acció consisteix en una recollida selectiva d’escombraries en entorns naturals.

Així, el 23 d’abril vàrem sortir amb guants i bosses d’escombraries a recollir tots aquells residus que trobéssim als accessos al riu Ripoll. Amb un grup bombolla des del tanatori de Sabadell i un altre des de l’avinguda d’Ègara vàrem baixar al Ripoll trobant un munt de residus: ampolles, cigarretes, llaunes, papers, caixes, papereres…. fins i tot cadires i matalassos. Un cop al camí del riu, el canvi va ser radical perquè els serveis de neteja si que arriben i mantenen en un estat força correcte tant la riba del riu com els camins.

Després de quasi dues hores de feina vàrem sumar esforços coincidint a la Pista Coberta d’Atletisme on vam fer una classificació de les deixalles recollides per pesar-les. Els resultats són de quasi 100 kg de deixalles. Concretament: 34 kg de plàstic, 39 kg de rebuig, 10 kg de paper i 16 kg de vidre.

 Entre tots els participants d’arreu del món s’han aconseguit al voltant dels 1.130 kg. Una gran acció per millorar el nostre planeta. Qui diu que els joves no poden canviar el món?

Leave a Reply

Your email address will not be published.