Publicitat
Publicitat

El positiu d’una monitora de menjador obliga a aïllar 26 alumnes de quart de l’Escola Nostra Llar Demà es realitzarà una prova PCR a tots els nois i noies, seguint el protocol del centre previst per casos com aquest

L’Escola Nostra Llar és al carrer Calderón | (c) Petit Sabadell

REDACCIÓ | El positiu en covid-19 d’una monitora de menjador ha obligat a aïllar 26 alumnes de quart de Primària de l’Escola Nostra Llar, al Centre, segons ha avançat el Diari de Sabadell. Demà es realitzarà la prova PCR als alumnes a l’escola mateix.

La monitora de menjador va treballar dilluns i dimarts, però dimecres ja no va assistir perquè presentava símptomes compatibles amb el coronavirus. Un cop s’ha comprovat que, efectivament, era positiva, aquest matí, s’ha activat el protocol previst per casos com aquest i s’ha aïllat els nens que van tenir contacte amb ella. a més d’avisar el CAP de referència. Personal d’assistència primària es desplaçarà demà al Nostra Llar per fer els PCR pertinents. Fins que no se sàpiguen els resultats, els nois i noies hauran de continuar en quarantena. De fet alguns ja han marxat a casa avui mateix i demà només aniran a fer-se el test.

Situació al Vallès

El grup de Nostra Llar és el segon que es tanca o s’aïlla avui al Vallès. Un positiu per covid19 detectat aquest matí en un alumne de l’escola bressol municipal L’Espiga de Santa Perpètua ha obligat a tancar el seu grup, de forma que els integrants –dos nadons i les seves educadores– hauran de complir la quarantena preceptiva.

A l’espera de comptabilitzar aquests dos nous casos, i segons dades fetes publiques avui pel Departament d’Educació, al Vallès Occidental hi ha quatre grups tancats, dos a Terrassa i dos a Rubí. En el cas de Terrassa són grups del Centre de Formació Professional Cingle i de l’Escola Andersen, tot i que aquest darrer centre ha desmentit, en contacte amb el Petit Terrassa, que tingui cap grup confinat. En el cas de Rubí, sempre segons el llistat d’Educació, els centres que tenen grups tancats són l’Escola 25 de Setembre i l’Acadèmia Ribas.

A tot Catalunya hi ha 68 grups bombolla tancats en 52 centres educatius, la majoria en segon cicle d’Educació Infantil i Primària (16) i llars d’infants municipals (12). El Govern ha remarcat que el 99,1% dels centres docents de Catalunya tenen tots els grups en funcionament.

Leave a Reply

Your email address will not be published.