Publicitat
Publicitat

La Pista de Patinatge de Nadal a Sabadell prescindeix del gel per estalviar energia i molèsties als veïns

Pista de Patinatge de Nadal 2015 a Sabadell

Els primers usuaris de la Pista de Patinatge del passeig de la Plaça Major | (c) Petit Sabadell

L’antiga Pista de Gel de Nadal a Sabadell, ara reconvertida en Pista de Patinatge de Nadal, s’ha posat en marxa aquest divendres a la tarda amb l’objectiu de dinamitzar el passeig de la Plaça Major, un dels espais urbanísticament i comercialment més castigats del Centre de la ciutat després de més d’una dècada d’obres i d’un controvertit projecte de remodelació encara no finalitzat. Aquesta atracció estarà oberta cada dia fins el 10 de gener. De moment, funcionarà de dilluns a divendres a la tarda (de 17.00 a 21.00h) i els caps de setmana i dies festius durant tot el dia (d’11.00 a 14.00h i de 16.00 a 21.00h), horari que s’aplicarà a diari quan les escoles comencin les vacances nadalenques, és a dir, a partir del 22 de desembre. El preu de l’entrada és de 5 euros per 30 minuts (un euro menys que l’any passat), tot i que tant els comerços com el Mercat Central repartiran descomptes i hi haurà un preu reduït de 2,50 euros per a grups d’escolars.

El principal canvi de la pista, que obliga també a variar-ne la nomenclatura, és que ja no és de gel, sinó d’un material sintètic –polietilè d’alta densitat— que simula el gel i permet patinar de la mateixa manera, fins i tot amb els mateixos patins. Pels usuaris el canvi comporta que no llisquin tant i hagin de donar-se més impuls però incorpora avantatges com un menor risc de caigudes, una temperatura més agradable i el fet que no s’hi utilitza aigua i, per tant, ningú es mulla quan cau. Les dimensions també han variat lleugerament a la baixa. La superfície de patinatge fa 350 metres quadrats (25 de llarg per 14 d’amplada) i té una capacitat per a 70 persones.

Fira de Santa Llúcia 2015 a Sabadell

La Fira de Santa Llúcia, l’altra atracció del passeig | (c) Petit Sabadell

El gran avantatge, però, és ambiental. Prescindint del gel i de tota la maquinària i energia que calia per mantenir-lo es passarà de gastar 15.000 litres de gasoil (per als generadors) a només 500 litres. I en comptes de caldre 50.000 litres d’aigua, n’hi haurà prou amb 100. “I, a més, la utilització de gel generava incomoditats, com per exemple que el generador per mantenir-lo havia d’estar engegat tota la nit o que els residus de la pista quedaven acumulats en forma de neu al passeig i constantment estava baixant aigua”, explica l’alcalde de Sabadell Juli Fernández. “Apostem per una qüestió més alternativa i ecològica i que, a més, evita caigudes dels nens, cosa que també està molt bé”, afegeix Marisol Martínez, regidora de Comerç.

La pista de patinatge la impulsen conjuntament el propi Ajuntament i l’empresa Nice Events i és un dels principals reclams d’una programació nadalenca pensada perquè “els sabadellencs es quedin a la ciutat aquests dies”, argumenta Fernández. “Es tracta d’un element dinamitzador en un espai que necessita de recursos com aquest per cridar la gent i mantenir el comerç. Una cosa permanent amb la qual la gent s’ho passi bé i això és el que tenim, al gel o sense”, assenyala.

En aquest sentit, “els comerciants del passeig estan contens”, assegura Marisol Martínez, perquè “l’Ajuntament ha complert amb la seva part”. La titular de comerç destaca que aquest any, “per primer cop”, s’ha unificat tota l’oferta nadalenca local en un únic programa, cosa que representa que “es comença a variar el model” amb el qual Sabadell celebra les Festes. De cara al futur, i per aprofundir en aquest procés, Martínez no descarta fer canvis a la Fira de Santa Llúcia –“jo crec que li cal”, diu–, fer un programa unificat dirigit als nens i consolidar la divulgació “d’un altre model de consum que aposti per les joguines no bèl·liques i no sexistes i pel comerç just”.

  1. Vaya pista más mala, esto no se le puede llamar pista de hielo.

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.