Publicitat
Publicitat

El Passeig de la Plaça Major es reobre amb un extens programa d’activitats per a tota la família

Passeig Plaça Major Sabadell

El nou Passeig sabadellenc | (c) Petit Sabadell

El Passeig de la Plaça Major acollirà aquest proper cap de setmana tot un seguit d’activitats lúdiques adreçades a tota la família que serviran per celebrar la reobertura d’aquest espai després de pràcticament vint anys d’obres, motivades primer pel trasllat del Mercat Central Provisional i, després, a causa de l’allargament dels Ferrocarrils de la Generalitat a Sabadell. Malgrat que la urbanització encara no ha finalitzat i hi ha algunes zones tancades, una quarantena d’entitats reconqueriran el Passeig per mostrar les seves activitats i convidar els sabadellencs a participar-hi. El programa, que es va donar a conèixer tot just aquest dimecres, s’ha coordinat amb els comerciants i té per objectiu “dinamitzar tot l’àmbit com a centre neuràlgic de ciutat i posar en valor la finalització dels treballs de la segona fase d’urbanització del passeig de la Plaça Major”, segons l’Ajuntament.

El dissabte es dedicarà, principalment a les entitats i les activitats relacionades amb la cultura tradicional i popular, mentre que el diumenge (especialment el matí), es dedicarà a les associacions de caire esportiu. “Després de tant anys de provisionalitat, la reobertura i, per tant, la recuperació del Passeig és un gran esdeveniment tant pel Centre de Sabadell com per al conjunt de la ciutat. És per això que volem celebrar-ho de manera especial amb el veïnat, els comerciants i la ciutadania en general”, valora Josep Ayuso, tinent d’alcalde de Presidència de l’Ajuntament.

Els actes de reobertura del passeig inclouran, durant tot el dissabte, una mostra d’entitats en la qual participaran l’Agrupació Coral Talia, la Societat Coral Estrella Daurada, la Germandat de Sant Antoni Abat (Colla Vella), la Joventut de Sant Antoni Abat (Colla Jove), Sabadell Sardanista, l’Associació Sardanista Colla Sabadell, l’Esbart Sabadell Dansaire, les Forques de Can Deu, el Ball de Diables de Sabadell i els Sentinelles d’Arkemis.

Durant el matí, també s’hi instal·larà la la Bibliocarpa de la Xarxa Municipal de Biblioteques, on es podran consultar llibres, contes i revistes; i hi haurà (10:30h) una sessió de contes a càrrec de Rosa Maria Pi, Maria Antònia Falguera i Maria Rosa Montaner, àvies voluntàries del Mercat de Sant Joan. L’empresa SMATSA, que s’encarrega de la neteja viària i la recollida de residus a Sabadell, també desenvoluparà un taller de reciclatge adreçat als més menuts on es podran construir jocs a partir de residus. El Passeig també acollirà una actuació de breakdance i ball urbà a càrrec de l’Espai Jove Can Rull; una actuació de hip-hop a càrrec de Young King Stars (YGKSG), organitzada per l’Espai Jove de Can Puiggener; i un taller infantil de danses tradicionals a càrrec de l’Esbart Sabadell Dansaire.

A les dotze del migdia s’ha previst l’acte central de la reobertura del Passeig, que serà obert a la participació dels assistents i anirà seguit d’una ballada i una cercavila dels Gegants de Sabadell i els Gegants de la Creu Alta. El programa del matí es tancarà amb una sessió de country a càrrec del Casal de la Gent Gran de la Concòrdia-Can Borgonyó.

Ja a la tarda (16h), la plaça del Doctor Robert acollirà la Festa de l’amic amb l’Esplai la Ganyota de la UES. I posteriorment (18:00h) hi haurà un ball de bastons a càrrec de la Colla de Bastoners de Sabadell i una actuació dels Castellers de Sabadell (18:30). Per acabar les activitats del dia, s’han previst (19:00h) una tabalada i lluïment a càrrec de les Forques de Can Deu, el Ball de Diables de Sabadell i els Sentinelles d’Arkemis.

Una gran pista esportiva

Passeig de la Plaça Major de Sabadell

Les obres encara no han acabat | (c) Petit Sabadell

Diumenge al matí, el Passeig de la Plaça Major es convertirà en una gran pista esportiva en la qual diverses entitats faran activitats obertes a la participació de tothom que ho vulgui. S’han programat exhibicions de miniping-pong (Falcons Sabadell A.E.), un minitennis (Club de Tennis Sabadell), bitlles catalanes i malabars (Consell Esportiu de Sabadell), handbol 4×4 (Handbol Pau Casals), esgrima (Club d’Esgrima Sabadell – Jaume Viladoms), escacs (Societat Coral Colon) i un inflable per a infants (ENDEKA). També hi haurà exhibicions de karate, aikido i zumba (Club Esquaix Malibú Esportiu), gimnàstica rítmica (Club Gimnàstic Catalunya), de zumba (Piscines Municipals Joan Serra), una classe de tai-txi (Gimnàs Municipal), una masterclass de zumba (Gimnàs Municipal) i actuació de hip-hop (Club Natació Sabadell).

Al migdia, la plaça Doctor Robert serà l’escenari d’una ballada de sardanes organitzada per Sabadell Sardanista amb la Cobla Jovenívola. I, a partir de les sis de la tarda, les activitats es reprendran l’actuació del Centro Regional de Murcia; l’actuació del Centro Cultural Andaluz Hermandad Virgen de Gracia (18:30h), un concert de gaites del Centro Galego Nós (19h); l’actuació de la Coral Estrella Daurada (19:30h) i la de la Coral de Gent Gran Amics de l’Acordió (20:00h). Tot plegat acabarà amb una cantada a càrrec de l’Hermandad Ntra. Sra. del Rocío. (20:30h).

Podeu descarregar-vos el programa complet de les activitats des d’aquest enllaç.

Leave a Reply

Your email address will not be published.