Publicitat
Publicitat

Els parcs infantils de Sabadell reobren aquest divendres coincidint amb l’entrada de la ciutat a la fase de represa

Els parcs han estat tancats durant tres mesos per evitar la propagació del covid-19 | (c) Petit Sabadell

REDACCIÓ | L’entrada de la ciutat en l’anomenada fase de represa, decretada per la Generalitat per substituir tant la fase 3 com la ‘nova normalitat’ del govern espanyol, tindrà una primera conseqüència positiva pels infants. Aquest divendres 19 de juny es reobriran el parcs infantils de les places i zones verdes. S’acabarà una clausura de tres mesos motivada per l’alarma sanitària i que, amb les mesures de desescalada de les últimes setmanes, havia quedat completament fora de lloc. L’Ajuntament ha anunciat la reobertura aquest migdia al·legant l’anunci del Govern i “tenint en compte la necessitat de zones de joc de les famílies“.

Seguint la màxima de la Generalitat per la represa, que es basa en apel·lar a la responsabilitat de la ciutadania per evitar la propagació del covid-19 més que en fixar requeriments concrets, la plaça de Sant Roc ha fet també una crida a la responsabilitat dels usuaris a l’hora de fer servir els gronxadors i altres atraccions reobertes per garantir que se’n fa un ús adequat a les mesures sanitàries. En aquest sentit, l’Ajuntament ha recordat que cal respectar la distància de seguretat, utilitzar mascareta i mantenir una higiene de mans extremada. En alguns casos la reobertura coincidirà amb els treballs de remodelació d’aquestes àrees de joc que ha començat aquesta mateixa setmana i que afectarà més d’un 60 per cent de les instal·lacions.

Mascaretes infantils

D’altra banda, tal i com es va anunciar la setmana passada, aquests dies els nens i nenes sabadellencs entre entre 6 i 13 (des dels que fan 6 anys aquest 2020 fins els que en fan 13) anys estan començant a rebre a casa les mascaretes infantils reutilitzables proporcionades per la Casa Gran. Es tracta d’una mascareta reutilitzable amb el lema #StopCovid, un arc de Sant Martí i el logo de l’Ajuntament que arriben per correu postal acompanyades d’una carta de l’alcaldessa Marta Farrés.

Les mascaretes són reutilitzables. De fet es poden rentar fins a 30 vegades i, per tant, estan pensades per durar diversos mesos. El fabricant recomana que es rentin un cop al mes amb aigua tèbia i també aconsellen, si és possible, que s’eixugui a l’assecadora i es planxi a 150ºC. Estan homologades pel Ministeri de Sanitat i fetes d’un teixit suau, antiviral i bactericida. Amb un 100% de cotó, no irriten la pell i eviten la pudor.

Leave a Reply

Your email address will not be published.