Publicitat
Publicitat

“Volem que es resolgui ràpid per no haver-nos d’esperar al curs que ve per anar a l’escola que volem” Lusi Ruiz, mare d'un dels nens de la Creu Alta sense escola, espera que Educació s'afanyi a solucionar el problema

Protesta contra la manca de places de P3 a la ciutat el juny passat | (c) Petit Sabadell

REDACCIÓ | La Lusi Ruiz és la mare d’un dels tres nens de tres anys de la Creu Alta que aquesta setmana no han pogut iniciar el curs perquè no tenen plaça en un centre públic i pròxim al seu domicili. Al patiment que suposa aquesta situació s’hi suma, en el seu cas, la por a què tot plegat s’allargui tant que al final l’única opció per anar a l’escola més apropiada al seu cas, l’Escola Samuntada, no es pugui resoldre fins el curs que ve. “Saben de casos que s’han resolt tant tard que ja no era possible fer el canvi d’escola, així que el que volem és que es solucioni el tema quan abans millor”, diu. Ara com ara, tot depèn que els Serveis Territorials d’Educació al Vallès Occidental acceptin crear el que s’anomena una plaça de pressió demogràfica, una fórmula que permet ampliar la ràtio d’alumnes per classe. El Samuntada ja ha acceptat aquesta possibilitat i ara la família està a l’espera que l’administració hi doni el seu vist-i-plau. 

La Lusi va posar cinc centres a la fulla de preinscripció, “quatre escoles de la zona, és a dir, de 30 punts”, i un més proper a la feina de la seva parella. El resultat del sorteig de places la va deixar fora de totes aquestes opcions, motiu pel qual va afegir-se a les protestes per la manca de places de P3 al Centre i a la Creu Alta que abans de l’estiu va protagonitzar l’Agrupació de Famílies de la Ciutat de Sabadell (AFICS).

A finals de juny, Educació li va oferir, d’ofici, una plaça a l’Escola Pau Casals, al barri de la Concòrdia. “La informació que ens donaven des dels Serveis Territorials i des de l’Oficina Municipal d’Escolarització (OME) sobre què calia fer era molt diferent i vam decidir ser cauts i fer la matriculació a l’espera que es resolgués la queixa que havíem posat”, explica. “Però anar al Pau Casals és completament inviable perquè està a mitja hora de casa pel cap baix”, afegeix Lusi, que, a més, està en les últimes setmanes d’un embaràs. 

La seva voluntat és entrar a l’Escola Samuntada, on hi havia la sospita de dos casos de frau de padró que, finalment, s’han resolt com a negatius (no eren frau). En aquesta escola als peus de la Torre de l’Aigua, una de les que més demanda genera actualment a la ciutat, la ràtio oficial de 23 alumnes per línia s’ha obert fins a 25 de forma que l’única possible solució és la creació d’una plaça de pressió demogràfica. “Estem a l’espera del que decideixi la Inspecció només tenim aquesta petita esperança“, conclou Lusi Ruiz. 

Leave a Reply

Your email address will not be published.