Publicitat
Publicitat

‘Músic-Còmic’ mostra al públic de l’Estruch com superar les adversitats diàries amb humor i música

Espectacle 'Music-Còmic' de Bicicomic

Toni Porcar, en plena representació | (c) Bicicòmic

Per tal de superar les adversitats i els problemes diaris cal haver pitjat la tecla ‘mode clown’ d’un estrafolari instrument que recorda a un monocicle. Això és el que va fer el pallasso sabadellenc Toni Porcar divendres passat amb el seu espectacle Músic-Còmic, de la companyia Bicicòmic, en la seva estrena a l’Estruch. Amb un aforament complet de la sala, el públic va descobrir un músic que s’enfrontava a diferents problemes –el terra era brut, li queia el faristol, la partitura semblava infinita…- a l’hora de fer el seu concert. Amb diferents tècniques artístiques, com les ombres xineses, la papiroflèxia, els malabars o l’equilibri, Porcar va oferir un viatge emocional i oníric farcit de situacions on res és el que sembla.

L’obra, dirigida per l’italià Pasquale Marino, és fruit de “dos anys d’investigació i d’evolució en el personatge”, segons explica Porcar, que ha fet la seva residència artística al centre de creació artística de la Creu Alta. L’artista ha mostrat el seu primer espectacle sense text en 25 anys de carrera, que tot just comença ara el rodatge per diferents escenaris del país.

Espectacle 'Music-Còmic' de Toni Porcar

Un altre moment de la funció | (c) Bicicòmic

Músic-Còmic és un personatge acompanyat d’un monocicle sorprenent que es pot transformar tant en una gaita, un inflador de globus o en una guitarra elèctrica i que, com a bon clown, proposa un joc constant al públic. L’espectacle té dues reflexions com a transfons: l’excés d’informació a la que està sotmesa la societat actual i l’allau de residus que impacten en el medi ambient.

Porcar (Castelló de la Plana, 1966) compta amb una dilatada experiència com a actor i clown en companyies com Xarxa Teatre de Castelló, La Fura dels Baus, Ecolúdic o associacions com Pallassos Sense Fronteres, amb la que ha fet diferents expedicions internacionals. Músic-Còmic va començar a gestar-se al 2013 a la Central de Circ de Barcelona durant un curs amb el clown nord-americà de prestigi internacional Avner The Eccentric.

Leave a Reply

Your email address will not be published.