Publicitat
Publicitat

Comencen els treballs per millorar 152 àrees de jocs infantils repartides per tota la ciutat En la majoria de casos, es tracta de millores parcials, però catorze de les instal·lacions es renovaran completament

àrees jocs infantils sabadell

La plaça Vila Arrufat, al Centre, ha quedat tancada als usuaris | (c) Petit Sabadell

REDACCIÓ | L’Ajuntament de Sabadell ha començat avui mateix les obres de millora o renovació de 152 àrees de joc infantil de tota la ciutat. Es tracta d’un projecte que es va iniciar en l’anterior mandat municipal, de l’anomenat ‘govern de transformació, i que es va presentar oficialment el desembre de 2018. Més d’un any i mig després, s’ha inclòs en un programa titulat Fem Barri i destinat millorar l’espai públic de la ciutat amb diferents mesures com, apart de les àrees infantils, asfaltat de les calçades, reparacions de les voreres o millores en la jardineria. “La voluntat és anar posant la ciutat a punt sense diferències entre les zones  i vetllant perquè Sabadell creixi de manera compassada”, ha explicat l’alcaldessa Marta Farrés.

Les 152 àrees infantils en les que s’actuarà són el 64 per cent de les 239 que hi ha a la ciutat. L’actuació suposarà una inversió d’1,6 milions d’euros, lleugerament per sota del pressupost anunciat inicialment (1,9 milions). El projecte tindrà una durada de sis mesos i l’abast de les mesures serà diferent en funció de l’estat inicial de cada instal·lació. Anirà des de la remodelació integral fins al manteniment.

En aquest sentit, catorze de les zones de joc infantil es remodelaran completament. Es tracta de les situades al parc de Nostra Llar, la plaça d’Aurora Bertrana, la plaça de Vila Arrufat, la plaça de les Vaques, la plaça dels Tallarets, la plaça de Carrasco i Formiguera, el parc de la Roureda, la plaça del Farell, el carrer de la Mola, el parc de la Romeua, la plaça de la Llibertat, el parc de Tierno Galván, la plaça de Karl Marx i la plaça d’Alberto Lavera.

En 67 àrees es faran remodelacions parcials d’alguns elements com la substitució d’elements de joc deteriorats, arranjament i millora de les tanques perimetrals o col·locació de paviments de seguretat. Finalment, en 71 casos, es faran reparacions puntuals, revisant jocs als quals els falta una peça, arranjant el paviment o col·locant cartelleria, per exemple.

Al Centre i a la Roureda

El programa s’ha iniciat avui mateix a la plaça Vila Arrufat, alCentre, i al parc de la Roureda, al districte 3.  En aquest darrer cas,  l’objectiu principal és remodelar l’àrea de jocs infantils existent, ampliant i modernitzant el ventall de jocs . També s’hi plantaran més arbres per tal que hi facin ombra i es milloraran diversos elements de l’entorn. com els accessos a la plaça.

Pel que fa a la plaça Vila Arrufat, situada entre els carrers Migdia i Sant Pau, s’hi instal·laran un gronxador, una estructura i un disc giratori. A més, està previst reparar els paviments en mal estat, canviar la tanca de fusta per una de metàl·lica i remodelar la zona enjardinada. Avui, de moment, bona part de la plaça ha quedat tancada als usuaris.

A mesura que els treballs avancin, l’Ajuntament informarà regularment de la previsió d’inici i del detall de les diferents intervencions, segons han explicat avui els responsables municipals.

  1. del projecte de la plaça del treball ningú se’n recorda? el pavimemt està molt malament perquè hi juguin els nens…

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.