Publicitat
Publicitat

L’Ajuntament de Sabadell repartirà la setmana que ve 17.000 mascaretes infantils per als nens i nenes de la ciutat Es tracta d'un dispositiu homologat, reutilitzable i de proximitat que rebran per correu els infants d'entre 6 i 12 anys

mascaretes infantils ajuntament sabadell

Les mascaretes són de roba i cal rentar-les cada 15 dies | (c) Cedida

MARC SABATER | Tots els nens i nenes de Sabadell que tinguin entre 6 i 12 anys rebran la setmana que ve una mascareta infantil proporcionada per l’Ajuntament per tal que puguin protegir-se i protegir els altres i evitar així contagis de covid-19. En concret, la plaça de Sant Roc n’ha encarregat 17.000, que es distribuiran per correu convencional de forma que els petits i petites la rebran a casa en un sobre transparent en el qual també s’hi inclourà una carta de l’alcaldessa Marta Farrés, unes instruccions sobre l’ús de la mascareta amb un numero de telèfon al qual trucar per aclarir dubtes sobre la seva utilització.

“És un producte molt interessant”, segons l’ha qualificat avui la pròpia Farrés. Es tracta de mascaretes infantils de roba, homologades pel Ministeri de Sanitat i reutilitzables, és a dir, que es poden rentar. A més, es fabriquen “aquí al costat”, amb la qual cosa són de quilòmetre zero. “Ens hem esperat a portar a terme aquesta mesura –ha explicat l’alcaldessa– i això ens ha permès trobar un dispositiu millor”. Els fabricants recomanen rentar la mascareta cada quinze dies i afirmen que soporta sense problemes fins a 30 rentades, de forma que “si no se’n fa un us molt intensiu, aqiestes mascaretes arribaran fins l’inici de curs, al mes de setembre”.

Les mascaretes incorporen el logo de l’Ajuntament de Sabadell, un arc iris i l’epígraf ‘Stop covid’. A més de les de tamany infantil, l’Ajuntament també n’ha encarregat per a adults, que en aquest cas es donaran als funcionaris municipals.

En un principi, la distribució de mascaretes es va pensar únicament per als usuaris dels casals d’estiu de la ciutat, com una forma de transmetre tranquil·litat a les seves famílies. Finalment, però, el repartiment s’ha estès a tots els nens i nenes de Sabadell que, segons les recomanacions de les autoritats sanitàries, han de portar mascareta obligatòriament quan surten al carrer. Per als infants d’entre 3 i 5 anys, només és una mesura “recomanable”, segons les autoritats sanitàries, mentre que els menors de 3 no cal que en portin.

 1. Muchas gracias

  Reply
 2. Y se habrá quedado tan ancha…dando mascarillas a estas alturas que todos nos hemos buscado la vida para tener y los niños, los primeros q ya saben usarlas. Este gobierno se piensa que somos estúpidos. Con regalar una mascarilla x niño se piensan que quedan como unos reyes, y dando publicidad para que se les agradezca lo poco que hacen. Mas valdria que regalasen las comisiones y dietas, q cobran de más, para gastos en sanidad .Como siempre llegan tarde, pero claro, mejor tarde que nunca.

  Reply
 3. Una pena que no lo darán a los menores de 6 porque mi hija cumple 5 en agosto y es de riesgo por temas de salut. Imagino que para la Alcaldesa los más pequeños de riesgo no son importantes. Una decepción.

  Reply
 4. Francisco Varela jerez 09/06/2020, 10:14

  Ahora os poneis a regAlar mascarillas para los peques cuando ya casi todos se an buscado la vida en conseguirlas y ya saben ponerselas vais tarde como siempre

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.