Publicitat
Publicitat

Cinc escoles de Sabadell han reduït el consum d’aigua, llum i gas entre un 12 i un 24% amb la Marató d’Estalvi Energètic Les mesures aplicades durant el mes de febrer han permès una reducció equivalent a 18,4 tones de CO2

Marató Estalvi

Una de les accions de l’escola Font Rosella, a la Concòrdia, en el marc de la Marató d’aquest any | Cedida

REDACCIÓ | La sisena Marató de l’Estalvi Energètic per a la Lluita contra la Pobresa Energètica i el Canvi Climàtic, que va tenir lloc durant tot el mes de febrer, ha permès estalviar entre un 12 i un 24 per cent d’electricitat, aigua i gas en les cinc escoles publiques de Sabadell que hi hi van participar, és a dir,  la Font Rosella, la Sant Julià, la Roureda, l’Enric Casassas i la Joan Montllor. Es tracta d’escoles que ja també han participat en el programa de l’Agenda 21 Escolar Plus. A més d’aquests centres docents sabadellencs, a la Marató hi van participar també 57 equipaments de diferents administracions locals de Catalunya i quatre departaments de la Generalitat.

En aquestes sis escoles el consum d’electricitat va ser de 33.041 kWh durant el període de la Marató, cosa que representa un 12 per cent d’estalvi. Pel que fa al consum d’aigua, va ser de 603 m3, amb un 15,7 per cent d’estalvi. D’altra banda el consum de gas va ser de 21.203 m3, un 24,3% menys, cosa que representa un estalvi equivalent de 78.621 kWh. En total, les bones pràctiques implementades durant el febrer als sis centres han suposat una reducció equivalent a 18,4 tones de CO2.

Dades globals

En el total d’equipaments participants, s’ha aconseguit una reducció en el consum d’electricitat de 667.186 kWh, cosa que representa un 14,6 % d’estalvi; 2.050 m3 en el consum d’aigua, és a dir, un 20,7% d’estalvi, i 634.389 kWh estalviats en el consum de gas, que representen un 26,3% menys. Tot aquesta reducció representa un estalvi d’emissions equivalent a 219 tones de CO2.

Els nou municipis que hi han participat són Sabadell, Gavà, l’Hospitalet de Llobregat, Malgrat de Mar, Plau-solità i Plegamans, Parets del Vallès i Sant Boi de Llobregat. La Marató pretén, d’una banda, reduir el consum d’electricitat, gas i aigua gràcies a la implantació de bones pràctiques de consum energètic. I, d’altra banda, destinar a accions de lluita contra la pobresa energètica el 100% resultant de l’estalvi energètic aconseguit en el període comprès entre l’1 i el 28 de febrer.

Leave a Reply

Your email address will not be published.