Publicitat
Publicitat

La Mar Permanyer, de l’Escola Industrial, guanya el 34è Concurs de Dibuix del programa Educassa Aigües Sabadell ha lliurat els premis de la iniciativa en el marc del Dia Mundial del Medi Ambient

Els participants i l’organització del concurs de Dibuix de l’EDUCASSA | AIGÜES SABADELL

REDACCIÓ | En el marc del Dia Mundial del Medi Ambient, Aigües Sabadell va celebrar dijous passat l’acte de lliurament de premis del 34è Concurs de Dibuix del programa EDUCASSA. Mar Permanyer de l’Institut Escola Industrial es va emportar el primer premi del programa educatiu mediambiental de l’empresa sabadellenca mentre que Valèria Vidal, del mateix centre, el segon. A més, Aigües Sabadell va atorgar també 10 accèssits i vals de material escolar per als centres educatius dels principals premis. Els guanyadors d’aquesta edició són els següents: 

 

NomEdatCentre educatiuPremi
Mar Permanyer 13 anysEscola Industrial Primer Premi
Valèria Vidal 13 anysEscola Industrial Segon Premi
Laia Pizarro13 anysEscola IndustrialAccèssit
Brian Matthews13 anysInstitut Pau VilaAccèssit
Adriana Parreño12 anysEscola Sagrada FamíliaAccèssit
Sol Katsinis12 anysEscola Sant NicolauAccèssit
Biarca Jarrín13 anysInstitut Pau VilaAccèssit
Alba Guerrero 12 anysEscola Sagrada FamíliaAccèssit
Joan Tusquets12 anysEscola Sagrada FamíliaAccèssit
Júlia Bellavista12 anysEscola Sagrada FamíliaAccèssit
Emma Santiago11 anysEscola Miquel Martí i PolAccèssit
Núria López12 anysEscola Sant NicolauAccèssit

 

“La crisi climàtica està tensant, més que mai, la situació a tot el planeta i, en concret, al nostre país, i per això és essencial sensibilitzar-nos, comprometre’ns i consumir l’aigua de forma racional. Aquest és el principal objectiu del programa EDUCASSA”, va explicar Xavier Cabanillas, director general d’Aigües Sabadell. L’acte de lliurament es va celebrar al pati del Museu d’Art de Sabadell, al Centre de la ciutat.

L’EDUCASSA compta cada any amb una participació de 5.500 estudiants sabadellencs i 1.500 vallesans. El programa consta de tres activitats: On és l’aigua?, dirigida als nens i nenes d’entre 3 i 5 anys; Dins l’aigua, per als nois i noies d’entre 6 i 9 anys, i El recorregut de l’aigua: des del lavabo fins al riu, orientada a estudiants d’entre 10 i 14 anys. Tots els tallers busquen la participació activa de la canalla mitjançant jocs de rol o experiments que simulen el procés de depuració de l’aigua a petita escala, entre d’altres. 

Aquest curs, el programa s’ha desenvolupat amb certa normalitat malgrat les restriccions als centres educatius derivades de la situació sanitària.  La principal novetat ha estat que tots els tallers han tingut lloc als centres educatius. No s’han pogut portar a terme, per tant, les tradicionals visites a la planta depuradora d’aigües residuals (EDAR) o les activitats a l’Aula de l’Aigua, però sí uns renovats tallers lúdico-educatius a la classe per aprendre sobre el cicle integral de l’aigua. A més, s’ha impulsat la digitalització dels continguts del programa, un aspecte que viurà el seu desplegament a partir del setembre.

Leave a Reply

Your email address will not be published.