Manifest d’un grup d’escoles bressol privades de Sabadell

ESCOLES BRESSOL PRIVADES DE SABADELL

Llar d’Infants Babyboom / Escola Bressol Belluguets / Escola Bressol Cau-Catau / Llar d’Infants El Cavallet / Escola Bressol Colorins / Llar d’Infants L’Esclop / Escola Bressol L’Escoleta Jaume Viladoms / Escola Bressol Garbí / Kid’s House Nursery School / Escola Bressol Pam i Pipa / La Quitxalla Llar d’Infants / Associació Pedagògica Estel / Escola Bressol Sol Solet / Escola Bressol Somnis de Cotó / Teleret Llar d’Infants.


Manifest Escoles Bressol

Veiem adults que a partir de la fase 1 poden anar a la terrasseta a fer el cafè.

Veiem adults que poden planificar les seves trobades amb 10 persones.

També veiem famílies que es trobaran amb altres famílies i no podran impedir que els seus fills més petits tinguin contacte amb els seus amics/gues perquè se’ls trencarà el cor, perquè saben que no els hi poden fer això als seus fills/es perquè serà contraproduent per la seva salut mental.

Els pares i mares també són conscients que els infants busquen el contacte, aprenen jugant lliurement i a través dels sentits. Les famílies també veuen que no es pot impedir que els infants es relacionin entre ells perquè significa dificultar el seu desenvolupament integral.

Tots aquests actes d’impedir les relacions i els contactes, l’administració ens els ha traslladat a nosaltres, les mestres i educadores del 0-6. Ens estan demanant que siguem nosaltres, les professionals que eduquem, vetllem, estimem i tenim cura dels infants que ens convertim en policies de la distància social. A nosaltres que sabem del cert que actuar així es contraproduent pels infants.

Quin sentit tenen aquestes condicions que ens exigeixen quan al carrer, entre famílies, no les podran respectar?

Perquè ens traslladen aquesta obligació antipedagògica a les docents?

Perquè ens diuen que només podem tenir cinc infants a les aules de les Escoles Bressol quan la realitat del carrer és que podran estar en contacte amb més persones?

Volem tornar a les escoles bressol i a les escoles i ho volem fer ja, però ho volem fer en condicions dignes i pedagògiques, consensuades amb les educadores, mestres i directores d’escoles bressol públiques i sí, també de les privades, perquè també formem part de la xarxa educativa, perquè també som les que hem estat i estarem al peu del canó i haurem de conviure amb la realitat del que són els infants. Perquè a més a més d’estar des de el dia 13 de març tancades i patint incertesa i angoixa, ho estem anteposant als nostres sous, dient que no obrirem les nostres escoles si no és fa en unes condicions òptimes per els infants.

Volem una retornada digne pels infants, les famílies i nosaltres!

Escoles Bressol Privades de Sabadell

Leave a Reply

Your email address will not be published.