Un recull de llibres infantils per començar a canviar el món La Llar del Llibre de Sabadell ens proposa llibres que trenquen estereotips de gènere sense jutjar els protagonistes

llibres que trenquen els estereotips de gènere

Poden els llibres canviar el món? La resposta no només és ‘sí’, sinó que qualsevol canvi vindrà, com sempre, donat pels llibres. Aquest més, la Isabel, l’especialista en literatura infantil i juvenil de La Llar del Llibre de Sabadell ens proposa un seguit de contes per als més petits en els quals es trenquen els estereotipis de gènere, sense judicis ni prejudicis. Una bona opció per ensenyar als més petits que les coses són com ens agrada que siguin i no com els diuen que han de ser. Potser començant de ben menuts sí que arribarem a canviar el món!

Un día en la vida de Marlon Bundo
Autors: Marlon Bundo, Jill Twiss i Eg Keller
Editorial Joventut

Marlon Bundo és un conegut conillet dels EEUU. Viu amb una casa molt gran i és de color blanc. Malgrat ho te tot, se sent molt sol, fins que , un dia surt de passeig i coneix a un altre conillet, per qui sent una sensació molt especial.

Sirenas
Autora: Jessica Love
Editorial Kókinos

A en Julián li agraden les sirenes i s’imagina nedant amb els peixos convertit amb una d’elles. Un llibre respectuós que no jutja a ningú, i respecta el desig de cadascú sense estigmatitzar-lo.

Ara em dic Joana
Autors: Jessica Walton i Dougal MacPherson
Editorial Animallibres

Nen o nena? Només cadascú sap què és i com se sent, i davant d’això, el més important de tot és l’amistat. Una història conmovedora, dolça i tendrá sobre ser un mateix.

Amb la Tango són tres
Autors: Justin Richardson, Peter Parnell i Henry Cole
Editorial Kalandraka

Al zoo de Central Park, A Nova York, neix la primera pingüineta que té dos pares, en Roy i en Silo.

 

Daniela, la pirata
Autores: Susanna Isern i Gómez
Editorial Nubeocho

Els pirates del Caiman Negre no volen noies al seu vaixell. Però…què passarà quan la Daniela vulgui formar part de la seva tripulació?

 

La princesa rebel
Autores: Anna Kemp i Sara Ogilvie
Editorial Blume

N’estàs tip, sentir el conte del príncep blau? T’agradaria conèixer una princesa amb més ganxo? Aleshores aquest és el llibre ideal.

 

Visca les ungles de colors!
Autors: Luis Amavisca, Alicia Acosta i Gusti
Editorial Nubeocho

A en Joan li agrada pintar-se les ungles i quan va a l’escola se’n riuen d’ell. El seu pare decideix recolzar-lo pintant-se-les ell també.

 

L’Artur i la Clementina
Autores: Adela Turin i Nella Bosnia
Editorial Kalandraka

La Clementina s’ha cansat i ha dit prou! Una clàssic que reivindica el rol femení lluitant contra els estereotips sexistes i discriminatoris de la societat.

 

El Ventafocs
Autors: Col·lectiu Vivim del Cuentu i Ona Caussa
Editorial Baula

El príncep viu molt tranquil a palau perquè ja sap què farà a la vida: ser rei! Tot comença a torçar-se quan el seu pare mor i la seva mare decideix tornar- se a casar. El nou rei i els seus fills el condemnen a ser el ventafocs de palau, per poder-se quedar ells amb el tron. Tot canvia, però, quan per atzar coneix una sabatera, que li capgira la vida amb el seu ofici i el seu amor.

De puntetes
Autores: Rosine i Claire Wortemann
Editorial Picarona

L’Àlex no troba el seu lloc. Li agrada enfilar-se als arbres, jugar a fet i amagar, a fútbol…però ves per on, resulta que aquests són jocs de nens i cap nena vol jugar amb ella.

Un lloc per a la Rula
Autores: Mar Pavón / Maria Girón
Editorial Tramuntana
La Rula busca el seu lloc al món. Tanmateix, la seva familia s’encarrega de recordar-li que el seu lloc és a casa per fer el llit, el dinar, tenir cura dels germans…

  1. Vicenç Cortés Olea 13/02/2019, 23:27

    Un recull ben variat i interessant per als que tenim prtits. Moltes gràcies.

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.