Publicitat
Publicitat

L’Ajuntament destina mig milió d’euros a afavorir l’accés d’infants i joves al lleure educatiu S'inclouen subvencions perquè les entitats organitzin casals, prestacions i patis oberts

REDACCIÓ | Amb l’objectiu de que tots els infants i joves puguin gaudir d’activitats de lleure a l’estiu, l’Ajuntament de Sabadell hi ha desplegat múltiples recursos i accions socials i educatives. Entre les accions, s’atorguen subvencions perquè les entitats organitzin casals d’estiu i s’han previst prestacions per a la participació en aquest tipus de propostes. A més, hi ha patis oberts a diferents centres educatius.

La finalitat és fomentar l’equitat en l’accés al lleure i la creació d’espais de trobada, dos factors que afavoreixen la cohesió social. A més, l’Ajuntament desplega aquest estiu diferents mesures per garantir la suficiència alimentària dels infants i joves en situació de vulnerabilitat. En aquest sentit, aquest mes de juliol es doblen els lots que el Rebost Solidari distribueix entre 1.700 famílies de la ciutat, amb l’objectiu de cobrir les necessitats d’aquest mes i les d’agost. Així mateix, les famílies rebran targetes prepagament d’entre 15 i 65 euros (segons els membres de la unitat familiar), amb les quals a l’agost podran comprar productes frescos als establiments indicats. 

Patis oberts

Durant l’estiu la ciutat també tindrà els Patis oberts, que obren espais a l’aire lliure de centres educatius perquè infants i joves hi puguin jugar o fer esport. Així s’optimitza el rendiment d’aquestes instal·lacions fora de l’horari lectiu, amb les pertinents mesures de seguretat anti COVID. 

En aquesta línia, els patis de les escoles Espronceda, Miquel Martí i Pol, Juan Ramón Jiménez, Andreu Castells i Roureda obriran de l’1 de juliol al 31 d’agost, tots els dies entre les 19 i les 21 h. A cada centre hi ha un monitor o monitora. Els infants més petits han d’anar acompanyats d’una persona adulta.

Opcions de lleure per a tothom

Per tal de promoure l’accés igualitari als casals i altres activitats durant l’estiu, l’Ajuntament destina 277.684 euros a prestacions d’urgència social i subvencions vinculades a la inclusió i al lleure educatiu. En aquest marc, les prestacions d’urgència social per facilitar la participació als casals sumaran 85.100 euros, que beneficiaran 453 infants i adolescents.

Una altra de les accions serà l’organització de casals d’estiu a l’agost, amb el dinar inclòs, per a infants i joves en situació de vulnerabilitat. Un d’aquests casals és fruit de la col·laboració entre la Fundació Probitas, l’entitat Ludo Margarida Bedós i l’Ajuntament de Sabadell. El casal s’emmarca en el projecte L’agost per a tothom!, que busca facilitar a menors eines socioeducatives i un àpat nutritiu diari en un espai protegit. 

Altres dos casals els organitza la Fundació Pere Tarrés i en podran prendre part 110 infants i adolescents de la ciutat, derivats dels serveis socials municipals. La iniciativa té un cost econòmic de 69.000 euros. L’Ajuntament hi aportarà 25.000 i la Fundació els 44.000 restants.

També dins aquest àmbit s’inclouen els 108.179 euros destinats al programa Fem vacances, que mitjançant un conveni de col·laboració amb 6 entitats de la ciutat organitza casals, viatges i colònies dirigides a persones amb discapacitat o dependència. En aquest cas, l’aportació municipal es destinarà a cobrir el sobrecost que han d’afrontar les famílies usuàries d’aquest tipus d’activitat respecte a una d’ordinària. El “Fem vacances” compta enguany amb 149 places. Les entitats de la ciutat són l’Associació Andi Down Sabadell, Fundació Privada Avan, Grandalla SCCL, Associació L’Estel, Associació Obrir-se al Món i l’Associació Viu-la. 

A aquest suport cal afegir els 59.405 euros que l’Ajuntament atorga en prestacions econòmiques per a la participació de 100 persones amb discapacitat en el conjunt d’activitats d’estiu que la ciutat ofereix. Així, en total, es destinaran 167.584 euros per afavorir l’accessibilitat de les persones amb discapacitat o dependència a casals o altres activitats d’estiu.

A més, l’Ajuntament atorga aquest estiu 172.000 euros en subvencions perquè les entitats de lleure puguin organitzar casals, on s’inclou una dotació per als casals en els quals participen nens i nenes amb necessitats educatives especials. 

Leave a Reply

Your email address will not be published.