Publicitat
Publicitat

La versió musical de ‘Ratatouille’, principal aposta de la temporada de la Joventut de la Faràndula

Temporada 2015/16 Joventut de la Faràndula

Membres de totes les produccions amb la regidora de Cultura, Montserrat Chacón | (c) Petit Sabadell

La Joventut de la Faràndula convertirà en un musical la pel·lícula de Disney Ratatouille i l’estrenarà al teatre La Faràndula amb el títol de Ratatouille, el petit xef. Es tracta de la gran aposta de la formació per aquest curs, en el qual els farandulers oferiran un total de cinc produccions i 24 funcions a l’escenari del carrer Alfons XIII i en la que tornaran a fer temporada al Teatre Poliorama de Barcelona amb El món del màgic d’Oz. “Tenim una activitat teatral vertiginosa perquè a tot això cal sumar-hi les accions de formació que es fan al Taller de Teatre Infantil i a l’Aula Jove i que mouen, en conjunt, uns 200 nois i noies d’entre 6 i 18 anys”, explica Salvador Peig, president de l’entitat.

Ratatouille, el petit xef s’estrenarà el maig de 2016 i se’n faran sis representacions (14, 15, 21, 22, 28 i 29 de maig). L’espectacle estarà ideat i dirigit per Albert Gorina i Magda Palau que s’estrenen com a directors a les files faranduleres després d’haver signat els dos últims grans èxits del Teatre Sant Vicenç: Els tres porquets. Uneix-te a l’aventura i, més recentment, Charlie i la fantàstica fàbrica de xocolata. La producció incorporarà l’equip que han creat Gorina i Palau i que inclou Keko Pujol com a compositor, Isabel Saurí a la direcció vocal i Cristina Allande, de Ritme Escola de Dansa, com a coreògrafa.

El text partirà de la pel·lícula d’animació de Disney (2007) però, naturalment, caldrà adaptar-ne molts aspectes que són irrealitzables en teatre. En qualsevol cas “serà un espectacle molt atípic en relació a la línia que porta la Joventut de la Faràndula, centrada en clàssics populars”, vaticina Gorina. L’espectacle s’està començant a preparar i, de fet, aquest cap de setmana es faran els càstings (oberts a tots els membres del grup) per escollir-ne els protagonistes. “No tenim cap nom al cap i confiem en les proves per triar entre 30 i 40 persones que han de saber cantar, ballar i interpretar”, sintetitza el director.

Obres gairebé ‘de repertori’

Escena d'Els pastorets de la Joventut de la Faràndula 1

‘Els Pastorets’ | (c) Joventut de la Faràndula

Mentre esperen l’estrena de Ratatouille, els espectadors de la Joventut de la Faràndula podran gaudir dels altres espectacles que la formació té en cartell, alguns dels quals es poden qualificar ja, gairebé, com de repertori. És el cas d’El món del màgic d’Oz, que obrirà la temporada a principis d’octubre (3, 4, 10 i 11 d’octubre). Serà el tercer any consecutiu que es representa aquest muntatge escrit i dirigit per Quim Carné i que s’ha convertit en un clàssic des de la seva estrena absoluta, fa quinze anys. A més, la proposta tornarà a representar-se al Teatre Poliorama de Barcelona dins el cicle Viu el Teatre. Se n’hi faran cinc funcions entre els mesos de febrer i març.

La temporada sabadellenca continuarà el desembre amb Els pastorets, el buc insígnia faranduler que tornarà a dirigir Albert González i que, com a novetat, recuperarà l’escena titulada Buscant posada, un quadre del text original suprimit fa uns anys. Se’n faran vuit funcions entre el 19 de desembre de 2015 i el 10 de gener de 2016. Dins del cicle nadalenc, però a LaSala Miguel Hernández, també s’oferiran Els Pastorets Infantils, aquest any sota la direcció de Manel Dalmases, Gorka Plans i Jan Saura. Superat el Nadal, la Joventut de la Faràndula recuperarà la seva estrena del curs passat, El conte de Hansel & Gretel, escrita i dirigida per Salvador Peig i Maria Pla, amb música de Xasqui Ten i coreografies de Montse Argemí, de Bots Dansa. Es representarà els dies 27 i 28 de febrer i 5, 6, 12 i 13 de març de 2016.

Una altra novetat important de la temporada farandulera és la recuperació de l’estrena d’una obra per a adults durant la nit del dia de Nadal. Fa uns anys, aquesta estrena era una autèntica tradició amb una gran tirada entre el públic sabadellenc fins al punt que es va irradiar a d’altres grups. Problemes logístics i de disponibilitat del La Faràndula, però, van obligar a aturar-la i aquest any es reprendrà amb la comèdia Qui talla el bacallà, la versió teatral de la pel·lícula El cap de tot això, de Lars von Trier (2006), que dirigirà Arnau Solsona. “Volem tornar a instaurar aquesta tradició, però sempre supeditada al fet que no interfereixi en la programació infantil, que és la nostra raó de ser”, conclou Peig.

Leave a Reply

Your email address will not be published.