L’empresa sabadellenca Kidnelis treu a la venda el primer joc dedicat a l’emprenedoria per a nois i noies de 10 a 12 anys Bizznelis s'ha elaborat amb el suport de la UAB i s'ha 'testat' amb els alumnes de diferents escoles de Sabadell

Biznelis

El joc s’està provant amb alumnes de diverses escoles sabadellenques | (c) Kidnelis

REDACCIÓ

L’empresa sabadellenca Kidnelis, especialitzada en jocs educatius, i la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) han creat el primer joc de taula d’emprenedoria i gestió empresarial de Catalunya, anomenat Biznelis. El joc s’adreça a nens i nenes a partir de deu anys, és a dir, dels cicles mitjà i superior de Primària. La dinàmica permet als jugadors aprendre més de 125 conceptes bàsics del món empresarial així com tirar endavant els seus ‘negocis’ tenint en compte aspectes com la responsabilitat, el creixement personal i professional o la reversió social dels beneficis. “La clau és impulsar l’esperit emprenedor i despertar la vocació empresarial de nens de 10 a 12 anys”, destaquen els autors del joc i professors de la Facultat d’Economia i Empresa de la UAB, Carme Casablancas i Xavier Verge.

El soci fundador de Kidnelis, Joan Reixach, explicat que el joc compta amb conceptes d’ètica empresarial, economia social, col·laborativa, circular i digital entre altres, i que implica la utilització del raonament i la presa de decisions. “Avui en dia, els joves entren al mercat laboral quan ja són més grans i fan pràctiques. Fins llavors no tenen coneixements sobre com funciona una empresa i aquest joc contribueix a fer-ho possible”, argumenta. “Pot haver-hi un o més guanyadors i, en cas de fracàs, es dona l’oportunitat de poder redreçar el rumb i acabar, fins i tot, guanyant”, afegeixen Casablancas i Verge.

El joc es va començar a comercialitzar a principis de novembre i de moment ha tingut una bona rebuda per part de les famílies. En el cas de Sabadell, l’escola Nostra Llar, l’escola Sant Nicolau i el col·legi Claret són els centres que han estat fent proves amb Bizznelis. “Estem molt contents de la repercussió que ha tingut, fins i tot escoles de negocis de Mèxic i d’Israel s’han interessat en el producte perquè és molt innovador”, avança Reixach.

Biznelis ha estat fet i dissenyat en la seva totalitat a la comarca, com tots els productes elaborats per Kidnelis. El creador de les regles i la dinàmica del joc és l’expert en gamificació Toni Serradesanferm. A més, compta amb el segell de qualitat pedagògica de la plataforma EdBuilding de Sant Cugat del Vallès i el contingut lingüístic ha estat revisat pel Consorci de Normalització Lingüística de Sabadell. Pel que fa la imatge, l’il·lustrador i professor de l’escola Illa Christian Inaraja ha estat l’encarregat d’il·lustrar les fitxes i la capsa, i l’equip de l’empresa sabadellenca Cactus Seny Gràfic ha estat el responsable del disseny.

El projecte compta amb el suport de professionals de diferents sectors i amb la col·laboració del departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya, TV3, el diari Ara i de forma essencial el departament d’Empresa de la UAB.

  1. […] en algun dels passos del procés de producció. La darrera creació d’aquesta marca es diu Biznelis i s’ha desenvolupat conjuntament amb la Facultat d’Economia i Empresa de la Universitat […]

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.