Publicitat
Publicitat

L’empresa sabadellenca Kidnelis es prepara per treure tres novetats al mercat de jocs d’autor aquesta tardor Els nous títols estaran dedicats a l’economia responsable, l’urbanisme i els hàbits infantils.

La partida de prova de 'Biznelis' amb els alumnes de l'Escola Nostra Llar de Sabadell | (c) Kidnelis

La partida de prova de ‘Biznelis’ amb els alumnes de l’Escola Nostra Llar de Sabadell | (c) Kidnelis

L’empresa sabadellenca Kidnelis, convertida ja en una reconeguda marca en el món dels jocs d’autor i amb valor afegit, es prepara per a un quart trimestre de 2017 molt intens. La companyia traurà al mercat aquesta propera tardor tres novetats relacionades amb l’economia, els hàbits i l’urbanisme, que s’afegiran a l’oferta que va començar fa uns anys amb l’exitós El joc de Kidnelis i va continuar amb el SAC, L’inventor d’objectes i, més recentment, Foodnelis. “En tots els casos són productes realitzats partint de talent local i implicant-hi activitats del Tercer Sector”, explica Joan Reixach, soci-fundador de Kidnelis.

En aquest sentit, els creadors i productors dels nous títols són tots de Sabadell o del Vallès Occidental. Es tracta, per exemple, de Christian Inaraja, il·lustrador de l’Escola Illa; o del gamificador Toni Serradesanferm (autor del joc Victus, inspirat en la novel·la homònima de Sánchez Pinyol), a més d’empreses com Busquets, entitats com Urbanins o institucions com la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) i el Centre de Normalització Lingüística de Sabadell, que s’encarrega de la correcció. El manipulat final no només és local sinó que també amb responsabilitat social perquè el fan a tallers com Xalest i Cipo, dedicats a la integració laboral i social de persones amb discapacitats.

Un dels projectes que més temps porta en cartera i que ara finalment veurà la llum és Biznelis, un joc d’emprenedoria i gestió empresarial adreçat a nois i noies dels cicles mitjà i superior de Primària i desenvolupat conjuntament amb la Facultat d’Economia i Empresa de la UAB amb el suport del departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya. Els jugadors hi aprendran els conceptes bàsics de l’economia i hauran de tirar endavant els seus negocis tenint en compte que no només es tracta de fer diners sinó també de tenir en compte aspectes com la responsabilitat, el creixement personal i professional o la reversió social dels beneficis.

Els alumnes del Nostra Llar jugant a 'Biznelis' | (c) Kidnelis

Els alumnes del Nostra Llar jugant a ‘Biznelis’ | (c) Kidnelis

“Volem que hi apareguin conceptes d’ètica empresarial, economia social, col·laborativa, circular i digital, entre d’altres, però no de forma utòpica sinó molt real”, explica Reixach, que afegeix: “Un tema clau del joc és que pot haver-hi un o més guanyadors i que, en cas de fracàs, es dona l’oportunitat de poder redreçar el rumb i acabar fins i tot guanyant”. Biznelis, que podria integrar-se en els currículums escolars per fomentar l’emprenedoria entre els alumnes catalans, ja ha passat la seva primera prova de foc: aquest juny es va testejar amb bons resultats en una partida amb alumnes de sisè de Primària de l’Escola Nostra Llar de Sabadell. Aquest nou producte portarà el segell de qualitat pedagògica de l’entitat EdBuilding, dedicada a la innovació educativa, una marca que s’anirà introduint a partir d’ara en tots els productes Kidnelis.

Crítics amb l’espai urbà

Una altra de les noves propostes l’empresa sabadellenca serà un joc de taula desenvolupat conjuntament amb Urbanins, un equip sabadellenc d’arquitectes i urbanistes que en els últims anys ha desenvolupat diverses iniciatives per implicar els més petits en el concepte d’espai urbà. El joc prendrà el nom d’aquest col·lectiu i serà una adaptació del taller que Urbanins desenvolupa a les escoles per tal que els nois i noies tinguin clar què és l’urbanisme i com condiciona la vida de les persones.

Per Marc Deu i Laia Llonch, impulsors d’Urbanins, els infants són “uns fervents observadors de la ciutat, ja que s’hi mouen sempre agafats de la mà dels pares o els avis, deixant-se arrossegar sense cap més preocupació que percebre l’entorn”. A més “fan un ús intensiu i singular de l’espai públic, i, per tant, és interessant recollir tant les seves demandes com les seves necessitats”. A Urbanins, els jugadors hauran de construir els seus barris i ciutats en funció del lloc on estiguin i de les funcions que hagin de tenir, cosa que els impulsarà a debatre sobre l’espai urbà de manera i “els ensenyarà a ser crítics, participar i implicar-se per fer, entre tots, millors ciutats”.

La tercera novetat de Kidnelis per a aquesta tardor és un joc d’hàbits, encara sense nom, pensat per a què la canalla més petita (de P3 i P4, principalment) reforci la seva autonomia i, amb ella, la seva autoestima i seguretat personal. A més, aquesta proposta també buscarà crear un espai de relació entre pares i fills a través del joc. El producte l’han desenvolupat conjuntament la pedagoga Montse Sallés, professora de l’escola Sagrada Família que va morir fa uns mesos; i l’educadora infantil Neus Salomó.

Leave a Reply

Your email address will not be published.