Publicitat
Publicitat

La Joventut de la Faràndula reduirà la seva propera temporada davant la “incertesa” provocada pel covid-19 El curs inclourà tres títols en comptes dels quatre habituals i començarà el desembre amb 'Els Pastorets'

Un assaig d”Aladí’, el nou muntatge faranduler que finalment s’estrenarà el proper març | Cedida

REDACCIÓ | La pandèmia de covid-19, el confinament i l’aturada de l’activitat que ha provocat tindran conseqüències fins més enllà de l’estat d’alarma sanitària i no només en termes de salut o de comportament social sinó també, per exemple, en el món de la cultura. La Joventut de la Faràndula, el grup que signa algunes de les produccions més exitoses del teatre familiar a la ciutat, reduirà la seva activitat el proper curs, de forma que presentarà només tres obres en comptes de les quatre que eren habituals en els últims anys. El grup, que va haver d’aturar-se el març passat arran del coronavirus, ha anunciat avui en un comunicat que “la propera temporada 2020-2021 serà atípica”.

A la pràctica, això farà que la temporada farandulera comenci, “si la situació ho permet”, el desembre i ho faci directament amb Els pastorets enlloc d’engegar entre els mesos d’octubre i novembre, com fins ara. Degut a la incertesa general, que en el cas dels teatres afecta no només l’aforament sinó també, per exemple, els assajos previs, el grup apostarà per un muntatge “continuista” com a fórmula per garantir-ne la posada en escena.

El canvi de plantejament no impedirà, però, que la Joventut de la Faràndula pugui estrenar un nou espectacle. Es tracta d’Aladí, un musical de creació pròpia previst per aquest maig a La Faràndula però que, finalment, veurà la llum el mes de març. Es tracta d’una producció dirigida per Joan Bta. Torrella i Míriam Vila que comptarà amb música d’Oriol Padrós i coreografies de Montse Argemí. Fa unes setmanes, coincidint amb la data d’estrena prevista originàriament, els protagonistes de l’espectacle ja van fer un vídeo per recordar als espectadors que els esperen la propera temporada.

El curs faranduler acabarà, el maig de 20201, amb la tercera i última reposició del musical El préssec gegant, una versió de l’obra de Roal Dahl escrita i dirigida per Alba Grau i Xavi Clapés, amb música de Miquel Tejada i Adri Mena i coreografies de Montse Argemí i Mercè Sánchez. Es tracta, precisament, de l’obra que s’estava representant a La Faràndula quan va decretar-se el confinament de forma que només es va poder veure un dels dos caps de setmana previstos.

Segons la junta directiva de la Joventut de la Faràndula tots aquests canvis “s’han dut a terme pensant en el millor per a l’entitat, en la seva continuïtat” i, també, intentant preservar els dos muntatges actualment en cartellera, als quals es vol “protegir” per tal que tinguin “l’èxit que es mereixen”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.