Publicitat
Publicitat

La Joventut de la Faràndula porta a escena la versió musical de ‘Ratatouille, el petit xef’

Ratatouille, el petit xef

L’equip de la producció l’integren 45 actors i actrius | (c) David Bisbal / Joventut de la Faràndula

La Joventut de la Faràndula estrena aquest cap de setmana la nova producció d’aquesta temporada, que tanca el curs 2015/16 d’aquesta formació de Sabadell dedicada al teatre infantil i familiar. Es tracta de Ratatouille, el petit xef, la versió farandulera de la pel·lícula de Disney estrenada el 2007 que han dirigit Albert Gorina i Magda Palau, els creadors d’altres èxits de l’escena familiar local com Charlie i la fantàstica fàbrica de xocolata (Teatre Sant Vicenç 2015). La proposta es podrà veure al Teatre la Faràndula en sis ocasions aquests propers tres caps de setmana, en unes funcions per a les quals pràcticament ja no queden localitats. Com és habitual, però, l’obra es reposarà la propera temporada.

Seguint la línia de la Joventut de la Faràndula dels últims anys, l’espectacle és un musical, amb una dotzena de temes composats expressament per a l’ocasió per Keko Pujol, que ja va treballar amb la formació sabadellenca a l’espectacle Blancaneus i els set nans. Montserrat Saurí signa la direcció vocal de la producció, mentre que les coreografies són obra de Cristina Allande, de l’escola Ritme Dansa.

Ambientat a París, l’argument de Ratatouille, el petit xef pren com a protagonista en Remy, una rata amant de la cuina i de la restauració que somnia convertir-se en un gran xef francès. Tot l’oposició de la seva família, té la gran sort de trobar-se amb en Linguini, un jove rentaplats amb el qual s’aliaran per complir els seus respectius somnis. La passió d’en Remy per la cuina posa de cap per avall el món de la restauració parisenca amb una trepidant i emocionant aventura amb el rerefons de la incògnita sobre si els protagonistes aconseguiran els seus objectius.

El repartiment de la nova producció de la Joventut de la Faràndula l’encapçalen Lua Amat (Remy), Eric Alés (Linguini), Alba Garcia (Colette, subxef de can Gusteave) i Toni Mas (Ego, el crític gastronòmic). L’espectacle compta amb un equip de 45 actors i actrius d’entre 6 i 55 anys d’edat, molts dels quals han sortir del Taller de Teatre Infantil de l’entitat i de l’Aula Jove, un espai de formació teatral per a joves.

Un dels elements més destacats del muntatge és el decorat, que en aquesta ocasió adopta la forma d’una escenografia giratòria per poder reflectir amb suficient agilitat la multitud d’espais en els quals es desenvolupa l’acció. L’espai escènic ha estat ideat també per Albert Gorina i Magda Palau, juntament amb l’escenògraf Joan Jorba.

Leave a Reply

Your email address will not be published.