Publicitat
Publicitat

Uns 250 alumnes de vuit escoles de Sabadell juguen a jocs tradicionals a la primera jornada ‘Juga i belluga’t’

Jornada Juga i Belluga't a Sabadell

Uns dels participants, jugant a arrancar cebes | (c) Petit Sabadell

Uns 250 alumnes de cinquè i sisè de Primària de vuit escoles de Sabadell han participat aquest matí en una jornada de jocs tradicionals d’arreu del món organitzada conjuntament per les regidories d’Educació i Salut de l’Ajuntament i titulada Juga i belluga’t. La iniciativa, que s’ha portat a terme per primer any i que els seus organitzadors volen consolidar, s’ha desenvolupat a les Pistes d’Atletisme Josep Molins i ha comptat amb la participació de diferents grups de les escoles Alcalde Marcet, Joan Montllor, Juan Ramón Jiménez, Agnès Armengol, Calvet d’Estrella, Miquel Carreras, Arraona i Joaquim Blume.

Aquesta actuació, emmarcada, en els Plans Educatius d’Entorn tenia com a objectiu promocionar hàbits saludables relacionats amb l’activitat física i, a la vegada, donar a conèixer jocs de diverses èpoques i cultures i utilitzar-los per promocionar la convivència. La trobada ha culminat un treball realitzat pels alumnes en les darreres setmanes, consistent en  buscar jocs de diferent procedència, fer-ne una fitxa i proposar-los als organitzadors, que han triat els que s’han desenvolupat aquest matí.

Així, els participants s’han dividit en setze equips, corresponents cadascun a una selecció nacional –entre les quals la selecció espanyola i la catalana—que han efectuat un circuït per les diferents propostes lúdiques i esportives com el clàssic joc d’arrencar cebes, el joc del mocador, un circuït de taps, una cursa de sacs o el tradicional 1, 2, 3 Pica Paret, entre d’altres. Les seleccions han barrejat alumnes de diverses escoles i han anat passant pels diferents jocs guiades per monitors de l’institut Ramar. Al final, cada participant ha rebut un diploma acreditatiu de la seva participació per aquesta peculiar ‘olimpíada’.

A la jornada regidor hi ha assistit el regidor d’Educació, Joan Berlanga, i el de Salut, Ramon Vidal. Pel primer,  “el joc és un instrument educatiu de primera magnitud i jornades com
aquesta són una oportunitat per fomentar en els infants l’aprenentatge de valors i d’hàbits de vida saludables” mentre que per Vidal cal destacar  la “importància de l’activitat física com un element fonamental en el desenvolupament dels infants i joves”. “Trobades com aquesta són una manera molt efectiva d’englobar en una sola activitat coneixement, salut, convivència i cohesió”, ha conclòs.

Leave a Reply

Your email address will not be published.