Publicitat
Publicitat

Els tres nens de la Creu Alta que es van quedar sense plaça escolar comencen el curs dilluns a centres públics i pròxims Ocuparan places 'de pressió demogràfica' a les escoles Creu Alta, La Trama i Enric Casassas

L’inici de curs, dilluns passat en una escola del Centre de Sabadell | (c) Petit Sabadell

MARC SABATER | Tema resolt. Els tres infants de la Creu Alta que aquesta setmana no han començat el curs escolar 2021-2022 perquè no tenien plaça de P3 a cap centre dels que desitjaven les seves famílies aniran a l’escola a partir de dilluns després que els Serveis Territorials d’Educació al Vallès Occidental hagin creat tres places de les anomenades ‘de pressió demogràfica’ a centres públics i pròxims al seu domicili, com demanaven. 

En concret, dilluns començaran el procés d’adaptació a les escoles Enric Casassas, La Trama i Creu Alta. “Són centres per als quals teníem 30 punts en el procés de preinscripció perquè son propers als nostres domicilis, així que perfecte”, explicava aquest matí l’Eli Oller, una de les mares afectades. Altres escoles on també volien optar, com el Samuntada o la Ribatallada s’han descartat perquè en el procés de matriculació ja s’hi va obrir la ràtio d’alumnes per aula, que va passar dels 23 infants als 25.

La resolució dels tres casos es va decidir dimecres, en una reunió de la comissió d’admissions escolars dels Serveis Territorials i el mateix dia es va comunicar tant a les famílies com a les escoles. “Avui ja ens han trucat per presentar tota la documentació i dilluns ja podran començar”, explica Oller. “És genial perquè tenim l’escola a deu minuts de casa“, explica, per la seva banda, la Lusi Ruiz, mare d’un altre dels infants, inicialment matriculat d’ofici a l’escola Pau Casals de la Concòrdia, a mitja hora del domicili.

Al final tot ha sortit bé i ens hem sentit escolars“, sintetitza Oller. Aquesta tarda, els tres infants han quedat per jugar plegats “i compartir l’alegria” després d’uns dies en què només quedaven per compartir el patiment. 

Leave a Reply

Your email address will not be published.