Publicitat
Publicitat

La gimcana familiar de l’Ajuntament punxa i només reuneix la meitat dels participants previstos

gimcana-familiar-sabadell

El Patge Bernat, un cop localitzat | (c) Petit Sabadell

Només 99 famílies, amb 167 nens en total, van participar dissabte passat a la primera edició de la gimcana A la cerca del Patge Bernat, que el departament d’Educació de l’Ajuntament de Sabadell va organitzar amb l’objectiu de crear un espai de relació familiar en el qual pares i fills desenvolupessin conjuntament una activitat lúdica. En la presentació de la iniciativa, el regidor d’Educació, Ramon Burgués va situar en 200 famílies, com a mínim, el nivell a partir del qual la convocatòria es podia considerar un èxit, un llindar que no es va assolir malgrat la intensa promoció que la plaça Sant Roc va fer-ne a través de les escoles, les associacions de mares i pares i els seus mitjans habituals. Dissabte, Burgués reconeixia que “la participació ha quedat curta” i ho atribuïa especialment a les dificultats de “competir amb les activitats d’esport escolar” que es desenvolupen els dissabtes al matí. En qualsevol cas, però, el regidor va avançar que hi haurà una segona edició de la gimcana, que “es planificarà amb més temps” per tal que resulti més participativa. “Ho hem de repensar de cara als propers anys”, va sentenciar Burgués. Amb tot, la continuïtat de l’activitat dependrà en última instància del nou equip de la regidoria d’Educació que sorgeixi de les eleccions municipals del proper maig.

Com a contraprestació a les dificultats de l’Ajuntament per connectar amb les famílies de Sabadell i aconseguir la seva participació, l’acte va caracteritzar-se pel seu ambient festiu, per una organització molt correcta (a càrrec d’una empresa externa, Mariva) i, sobretot, pel fet que els participants van aconseguir reunir 10.718,5 litres de llet per aportar-los al Rebost Solidari local. Es tracta de 6,5 litres per cadascuna de les 1.649 pistes ben resoltes pels participants a la gimcana, un material que es podrà adquirir gràcies als 6.000 euros aportats per tres patrocinadors.

Alguns dels participants a la gimcana

Alguns dels participants a la gimcana

“En el teu cor”

La gimcana familiar consistia en recórrer onze punts del Centre de la ciutat resolent un repte en cadascun per aconseguir una pista sobre la localització del Patge Bernat, un emissari de Ses Majestats els Reis d’Orient perdut per Sabadell. Després de recórrer aquests onze llocs –la majoria equipaments municipals, tancats, com els museus d’Art i Història i els teatres La Faràndula i Principal però també d’altres com la botiga Intermon Oxfam del carrer Sant Pere, l’Espai Cultura Sabadell o els museus de Paleontologia i del Gas– els participants van poder confegir la frase que els indicava el parador del Patge: “En el teu cor”. Un cop resolt l’enigma, tots plegats van concentrar-se a la plaça del Gas on, a més de fer el recompte de pistes, va aparèixer el propi Bernat per agrair als petits i petites sabadellencs la seva col·laboració i un grup d’alumnes de les escoles Nostra Llar i Enric Casassas van llegir-li les cartes elaborades a classe demanant com volen que sigui el Sabadell del futur. L’alcalde de Sabadell, Joan Carles Sánchez, també va intervenir en aquesta part de l’acte per agrair la participació i recordar que “per Nadal cal extremar la solidaritat”.

Per Ramon Burguès, la gimcana va acomplir els seus objectius, sobretot “tractant-se d’una primera ocasió”. “Ja fa anys que a Sabadell estem transformant la formació de mares i pares en espais compartits entre pares i fills i ens semblava interessant crear un espai familiar a nivell de ciutat“, va argumentar. L’activitat es va complementar amb un treball previ en el qual algunes escoles van escriure cartes explicant als Reis què els agrada i què caldria canviar de Sabadell. Aquestes cartes es van exposar a la plaça del Gas, on també es va habilitar un espai perquè els nens i nenes poguessin escriure la seva carta abans i després de participar a la gimcana familiar. La gimcana familiar A la cerca del Patge Bernat va tenir un pressupost de 17.640 euros, aportats per l’Ajuntament a l’empresa Marinva.

Més informació:
A la pàgina del Petit Sabadell a Facebook, pots veure un àlbum de fotos sobre aquesta activitat.

Leave a Reply

Your email address will not be published.