Publicitat
Publicitat

La marca sabadellenca Kidnelis crea ‘Foodnelis’, un joc per gaudir de la cuina en família

Foodnelis 01

‘Foodnelis’ proposa una vintena de receptes per fer des de zero i en família | (c) Kidnelis

La nissaga de Kidnelis, la marca de l’empresa sabadellenca Sabadell Shop que s’ha fet un lloc important en el camp dels jocs educatius i amb valor afegit, creix amb un nou títol dedicat al menjar i coproduït conjuntament amb la cadena de supermercats vallesana Condis. Es tracta de Foodnelis, un joc educatiu sobre cuina i alimentació que ensenya als infants a preparar plats bons i senzills en família. Pensat per a criatures de més de 7 anys, el producte ofereix una vintena de receptes saludables acompanyades d’unes instruccions degudament adaptades per a la comprensió dels més petits. Foodnelis es presenta en societat oficialment aquest proper divendres, 21 d’octubre de 2016, en un acte a La Llar del Llibre de Sabadell i ja es pot trobar a 200 punts de venda de Catalunya, entre papereries, botigues de joguines i establiments de Condis.

Foodnelis 02

Una de les fitxes de ‘Foodnelis’ | (c) Kidnelis

“És el joc més elaborat que hem fet”, diu Joan Reixach, soci fundador de Kidnelis. A la caixa del joc, els més petits hi trobaran unes fitxes amb receptes, un bloc, un llapis i una goma. Amb tot això hauran de decidir què cuinar, fer la llista de la compra i, fins i tot, fer-ne un pressupost. La idea és que tot el procés acabi amb un moment de joc compartit en família, amb petits i grans portant a la pràctica la recepta escollida. “Es tracta de descobrir i gaudir el món de la cuina des de ben petits, però a més aportem d’altres valors com la comprensió lectora, el reforç de l’escriptura, el joc en família, el treball en equip o la promoció d’hàbits saludables en l’alimentació; cosa molt necessària avui en dia”, destaca l’educadora infantil, Neus Salomó, coimpulsora de Foodnelis. Foodnelis també serveix per introduir els més petits en el vocabulari bàsic culinari català, ja que s’hi utilitzen mots i conceptes com ‘salpebrar’, ‘fer xup-xup’ o ‘tallar en juliana’, entre d’altres.

Projecte cent per cent sabadellenc

El cuiner i dissenyador Pep Pujol, el creatiu gastronòmic Ivan Merino, de Biscuits Barcelona; i Marta Alsina, de Food and Mambo, han estat els encarregats de seleccionar les receptes, totes de cuina mediterrània, “amb l’objectiu que fossin el més educatives i fàcils possibles”, explica Reixach. Més enllà d’aquests noms, la resta d’artífexs del projecte són tots sabadellencs. El pedagog Carles Rodrigo i la pròpia Neus Salomó n’han fet l’adaptació, Lluís Cadafalch és l’autor de les il·lustracions i Elisabeth Palomés, directora del Centre de Normalització Lingüística de Sabadell, s’ha encarregat de la correcció.

sorteig-foodnelisCom és marca de la casa, la nova creació de Kidnelis aposta també pel valor afegir que suposa el compromís social amb el Tercer Sector. Per aquest motiu, aquest nou producte ha tornat a comptar amb la col·laboració dels treballadors amb discapacitat psíquica de l’Escola Taller Xalest i de la Cooperativa CIPO, tots dos de Sabadell, que s’han encarregat novament del manipulat de les capses

Foodnelis és la quarta creació de Kidnelis, després d’El Joc de Kidnelis, el SAC i L’inventor d’objectes. Tots aquests productes es distribueixen ja a nivell internacional i s’han traduït a set idiomes: català, espanyol, francès, anglès, alemany, italìa i coreà. Actualment, els impulsors de la marca estan traballant en un nou joc dedicat a l’emprenedoria, en col·laboració amb la UAB. A més, Kidnelis també ha entrat en el món de les apps per a dispositius de mobilitat, amb la versió digital de la seva primera creació, dissenyada per l’empresa, també sabadellenca, Dau Apps.

Precisament, com a oferta de llançament, totes les capses de Foodnelis inclouen de regal un codi de descàrrega gratuïta de l’app de Kidnelis, un joc educatiu que promou la lectura i escriptura en nens majors de 6 anys i que es pot descarregar tant pel sistema operatiu Android com per iOS.

Leave a Reply

Your email address will not be published.