Publicitat
Publicitat

La fira de clicks de Sabadell arriba a la cinquena edició amb dotze diorames i un extens programa d’activitats

 

Fira de clicks de Sabadell 01

L’edició de l’any passat de ‘A Sabadell som clicks’ | (c) Petit Sabadell

La fira A Sabadell som clicks arriba aquest cap de setmana a la seva cinquena edició al recinte de Fira Sabadell amb un seguit de novetats com són un increment de les activitats paral·leles i una aposta per la customització d’aquestes figures nascudes a Alemanya l’any 1974. La iniciativa l’organitzen conjuntament l’Ajuntament de Sabadell i l’associació Catclicks, que es va fundar fa tres mesos amb gent procedent d’altres col·lectius som Somosclicks, que va organitzar el certamen fins l’any passat. Precisament A Sabadell som clicks és la primera fira que organitza l’entitat i significarà, per tant, el seu debut en el món de les mostres protagonitzades per aquesta joguina de Playmobil. “Certament som molt joves com a associació però entre els nostres components hi ha gent que té molta experiència en organització d’esdeveniments d’aquest tipus, així que no hi ha hagut cap problema”, explica Marc Barrios, portaveu de Catclicks. “Estem molt satisfets de l’experiència a Sabadell i tindrem una exposició amb un gran nivell de diorames i molt espectacular“, afegeix.

A Sabadell som clicks presenta aquest any una dotzena d’escenes protagonitzades per aquests ninotets i la multitud de complements que els acompanyen. El diorama més gran estarà construït amb peces de la sèrie City, dedicada a temes urbans, i ambientat a la ciutat de Nova York. Tindrà forma de ‘Z’ per facilitar-ne la visualització de tots els detalls i estarà ple de clicks customitzats, és a dir, modificats en funció de la recreació en la qual ‘intervenen’. Aquesta serà, de fet, la característica de moltes d’altres escenes entre les quals n’hi haurà una de steampunk, una tendència europea de customització extrema que transforma el clicks en protagonistes de sèries com Dr Who, els acosta al món de l’anime o els dona l’aire d’Els Pirates del Carib, per exemple.

Fira de clicks de Sabadell 02

L’edició de l’any passat | (c) Petit Sabadell

Una altra mostra de transformació que es podrà veure a la fira serà un diorama motoritzat amb tècniques de robòtica i amb una excavadora que funciona sola, un tren accionat per telèfon mòbil i, fins i tot, un click que mou els braços.  També hi haurà escenes dedicades a LeMans, Hawai, la batalla de Waterloo o la prehistòria. En aquest darrer cas, el diorama s’ha construït amb la col·laboració del Museu de l’Institut Català de Paleontologia Miquel Crusafont, que té la seva seu a Sabadell.  L’estrella de la mostra serà, però, un diorama “nostàlgic”, com el defineix Barrios, ple de peces originals dels anys 70, és a dir, material de les primeres sèries de clicks comercialitzades i que, després de 40 anys, no només són peces de col·leccionista sinó que a més requereixen una manipulació extremadament delicada.

Espai de joc compartit

Marc Barrios no creu que tanta customització, és a dir, tanta modificació de clicks originals resti genuïnitat a l’exposició perquè “els clicks ho permeten” i perquè és una evolució lògica: “Hi ha gent que porta molts anys fent diorames de forma que arriba un punt en què volen anar una mica més enllà”. D’altra banda, aquesta tendència també és un element a favor de la imaginació, que és el gran valor d’un certamen com el que es podrà veure aquest cap de setmana a Sabadell. “Les noves tecnologies estan, en certa forma, prenent la infantesa als nens i en aquest context cal reivindicar una joguina simpàtica, somrient i que, al ser tant veterana, permet un espai de joc compartit entre pares (que ja van jugar amb els clicks quan eren petits) i fills“, valora el portaveu de CatClicks.

Com que A Sabadell som clicks arriba a la seva cinquena edició, a més dels diorames i de les parades de venda habituals, aquest any s’han programat tot un seguit d’activitats paral·leles que inclouen animació i ludoteca infantil, una xocolatada (dissabte a les 11h), una batucada, tallers relacionats amb el món dels dinosaures, projecció de pel·lícules i un photocall, entre d’altres.  La presencia de l’Institut Català de Paleontologia permetrà que l’exposició mostri, també, rèpliques de cranis de nearthentals. Els organitzadors s’han fixat com a objectiu igualar l’assistència de l’any passat, quan 12.000 persones van passar pel recinte firal de la Gran Via. “Estaríem supercontents només amb què vingués la mateixa quantitat que l’any passat”, assegura Marc Barrios.

Leave a Reply

Your email address will not be published.