Publicitat
Publicitat

Neix la Festa de la Tardor, per celebrar l’arribada d’aquesta estació al Bosc i la Masia de Can Deu

Festa de la Tardor a la Masia de Can Deu

La Masia de Can Deu, escenari de la Festa de la Tardor | (c) Fundació Antiga Caixa Sabadell

A la Festa BBVA de la Primavera, que cada abril porta més de 7.000 persones a l’Espai Natura Sabadell, li ha sortit una rèplica. La Fundació Antiga Caixa Sabadell 1859 convoca aquest proper diumenge la primera edició de la Festa BBVA de la Tardor, una jornada familiar per celebrar l’arribada de la tardor al Bosc i la Masia de Can Deu. La celebració, plena d’activitats majoritàriament gratuïtes, també és hereva de l’antiga festa amb la qual s’inaugurava la Mostra de Carbasses de Can Deu i que es va suprimir l’any 2011, quan va reunir unes 4.000 persones. “Aquella celebració estava molt centrada en el conreu de la carbassa, que anava a menys, i aquesta, en canvi, és molt més diversa i oberta”, explica Marc de Balanzó, responsable de l’Espai Natura.

La Festa de la Tardor s’ha plantejat com una oportunitat per “conèixer tots els productes propis d’aquesta estació”, com els bolets, les castanyes, els panellets o les magranes, entre molts d’altres. A més, donat l’espai en el que es desenvolupa, també vol oferir als participants la possibilitat de passar un dia a l’aire lliure en contacte amb el món rural. El programa té un caràcter familiar, però, a diferència de la celebració primaveral, hi ha més activitats pensades per als adults. La Festa començarà a les deu del matí i s’allargarà fins les tres de la tarda. Com ja es habitual, s’habilitaran aparcaments especials al barri de Ca n’Oriac per tal que els participants accedeixin a peu a la Masia de Can Deu, on també hi haurà un servei de restauració i un espai condicionat per canviar bolquers i escalfar biberons.

Mercat agrícola i mostra gastronòmica

El nucli principal de la Festa de la Tardor serà un mercat de productes agrícoles i forestals de proximitat relacionats amb aquesta època de l’any. També hi haurà una mostra gastronòmica amb tastets de plats de tardor elaborats per restaurants de diferents poblacions del Vallès Occidental. Aquesta serà l’única activitat de pagament: per dos euros es podran tastar cinc de les creacions dels establiments participants.

Una altra de les atraccions serà una demostració d’art amb motoserra, és a dir, d’escultures elaborades amb fusta. Per als més petits hi haurà dos tallers infantils relacionats amb la tardor i una funció de teatre de titelles. També es podran visitar els animals de la granja, el Museu de la Vida al Camp i l’exposició El futur del bosc de Can Deu després de les ventades, per conèixer com era el Bosc de Can Deu, com s’ha vist afectat per les ventades del 9 de desembre passat i quines perspectives de futur s’ofereixen per tal de recuperar-lo.

També es realitzarà un concurs fotogràfic sobre la mateixa festa, però caldrà que els assistents que hi vulguin participar s’inscriguin en arribar i que duguin la seva pròpia càmera. L’organitzarà l’entitat EcoClics, vinculada a la Unió Excursionista de Sabadell (UES).

Leave a Reply

Your email address will not be published.