Publicitat
Publicitat

L’Associació Juvenil Esquitx dedicarà la tercera edició del ‘Kilòmetre Solidari’ a finançar un Casal d’Agost

Esquitx Kilòmetre Solidari 2016

Els responsables de la iniciativa, amb Sergi Asensio al centre | (c) Petit Sabadell

L’Associació Juvenil Esquitx ha iniciat ja la tercera edició del seu Kilòmetre Solidari, una iniciativa que vincula l’esport, la Festa Major i la cooperació i que aquest any servirà per finançar el casal que l’entitat desenvoluparà, per primer cop, el mes d’agost amb l’objectiu de garantir el lleure i l’alimentació de, com a mínim, una vintena de nois i noies dels barris de Can Rull i Cifuentes. L’Esquitx treballa amb famílies d’aquestes zones en risc d’exclusió social i gràcies a la nova edició del Kilòmetre Solidari podrà completar els serveis que ofereix durant el curs en un període en què molts petits i petites queden desatesos a causa de les vacances.

Ara com ara el Kilòmetre Solidari ja es troba en la fase de venda de quilòmetres a través de la plataforma El Meu Gra de Sorra. Aquest any hi participaran 65 voluntaris (40 homes i 25 dones, d’entre 18 i 65 anys) que correran la Cursa Popular de Festa Major posant en venda, virtualment, els quilòmetres d’aquesta prova. El recorregut és de set quilòmetres, de forma que l’equip de l’Esquitx en recorrerà, en conjunt, 455. Cadascun es ven a 10 euros, amb la qual cosa l’objectiu final és recaptar 4.550 euros que aniran directament a finançar el Casal d’Agost.  A hores d’ara ja s’han registrat 38 donatius i s’han recaptat més de 1.300 euros. En les edicions de 2014 i 2015, amb 47 i 54 voluntaris respectivament, el repte es va aconseguir i fins i tot superar. El termini per comprar quilòmetres es tancarà el 25 de juliol.

“Estem satisfets perquè cada any aconseguim sumar més voluntaris i això també forma part dels nostres objectius”, explica Sergi Asensio, director de l’Associació Juvenil Esquitx. En aquest sentit, el creixement de la iniciativa no només es basa en més voluntaris i major recaptació sinó també en implicar-hi cada any una part més significativa del teixit social i empresarial sabadellenc. Aquest cop, per exemple, el Kilòmetre Solidari comptarà amb la participació de Lluís Domingo, impulsor de la Cursa Corro Contra el Càncer; de membres d’El Tallaret de la Creu Alta, de la Fundació Idea i de Grandalla. També hi col·laboren diferents empreses, entre les quals Essabedé Comunicació, editora de les plataformes Petit Sabadell i Petit Terrassa.

Aquest dissabte començaran els entrenaments dels voluntaris que participaran, representant l’Esquitx, a la Cursa de Festa Major. Se’n faran cada setmana, al Parc Catalunya i s’adaptaran al nivell de running de cada participant. A més, el 16 de juliol es farà una prova per veure la seva progressió i decidir si hi ha algun corredor que necessita un reforç o si cal recomanar a algun participant que s’ho replantegi. Totes aquestes sessions són, a més, “una forma de fer equip”, explica David Monteagudo, l’entrenador.

Garantir el dinar

Al Casal d’Agost de l’Associació Juvenil esquitx està previst que hi participin entre 20 i 30 nois i noies, tot i que aquest nombre podria augmentar en funció de la quantitat recaptada. Les famílies beneficiàries seran consensuades amb els Serveis Socials Municipals. El Casal es portarà a terme de l’1 al 31 d’agost i inclourà totes les activitats pròpies d’aquest recurs d’educació en el lleure, com sortides, piscina o propostes lúdiques. Un dels temes més importants, però, és que es garantirà el dinar dels participants, amb la qual cosa es pal·liarà, en la mesura del possible, les dificultats d’alimentació que es donen en algunes famílies quan tanquen els menjadors escolars. A més, els responsables de l’Esquitx estan fent gestions per mirar que les sessions incloguin, també, l’esmorzar.

En funció de la recaptació del Kilòmetre Solidari, a més, no es descarta que la iniciativa pugui obrir-se a d’altres famílies que puguin necessitar-lo “per logística”, és a dir, per motius laborals dels pares, igual com passa en els casals d’estiu convencionals. “Això estaria molt bé –explica Asensio—perquè, a més de garantir les necessitats vitals bàsiques del molts dels participants, ens permetria potenciar tota una vessant d’inclusió social”. El Casal d’Agost completarà el que l’Esquitx farà durant el juliol, al qual assistiran 90 participants d’entre 3 i 16 anys gràcies al finançament d’entitats com l’Obra Social “la Caixa” o la Fundació Pere Tarrés.

Leave a Reply

Your email address will not be published.