Publicitat
Publicitat

L’Espai Natura Sabadell obre les inscripcions per a una nova edició del seu casal ‘Viu l’estiu a pagès’ a la Masia de Can Deu La iniciativa arrencarà l'última setmana de juny amb un pla de mesures per fer front al risc de contagi del covid-19

Viu Estiu Pagès

El casal es desenvolupa a l’aiure lliure i en contacte permanent amb la natura | (c) Espai Natura Sabadell

MARC SABATER | La desescalada del confinament per covid-19 i l’evolució positiva de la pandèmia sembla que comencen a aclarir els dubtes sobre les activitats d’educació en el lleure pròpies de l’estiu fins al punt que algunes entitats han començat ja a deshivernar les respectives ofertes. És el cas de l’Espai Natura Fundació 1859, que no només ja ha convocat una nova edició del seu Casal Viu l’estiu a pagès a la Masia de Can Deu sinó que, a més, ja té més d’un centenar d’inscrits. La iniciativa, oberta a infants de 4 a 12 anys, es portarà a terme en sis torns setmanals a partir del 22 de juny a la Masia de Can Deu, això sí, aquest any acompanyada d’un pla de contingència per garantir la seguretat sanitària dels participants.

“La nostra gran avantatge és que la Masia de Can Deu té espais suficients, la majoria a l’aire lliure, per fer les activitats sense que els diferents grups estiguin en contacte“, explica Marc de Balanzó, responsable de l’Espai Natura. El Casal no tindrà menys participants, però sí més grups cadascun dels quals tindrà, com a màxim, deu nois i noies, tal i com estableixen les normes del Departament de Salut de la Generalitat per a activitats d’estiu com casals, colònies i campaments. Cada grup tindrà un monitor responsable i permanent i cada dia, abans de començar, es prendrà la temperatura dels nanos i s’omplirà el preceptiu llistat de comprovació de símptomes. També hi haurà un monitor encarregat de seguretat i higiene en exclusiva, que vetllarà per mesures com el distanciament social o la higiene de les mans, entre d’altres.

“Farem el de sempre, però adaptats a la nova realitat”, assenyada De Balanzó, per qui “és plenament factible” complir amb els nous requisits i, a la vegada, oferir un casal que permet viure en contacte permanent amb la natura i amb el món rural. Els participants hi coneixen els animals de la Masia i els conreus propis d’una explotació com aquesta a través d'”experiències vivencials”, com alimentar el bestiar, i mitjançant tallers basats en el dia a dia del medi rural (cuinar amb productes de l’hort i del bosc, fer pa…). Tot plegat “sense oblidar la disbauxa” pròpia d’una activitat com aquesta amb jocs d’aigua o amb les dues piscines que s’instal·len a l’entorn de la casa.

Els responsables del casal consideren que, aquest any, l’activitat és “més necessària que mai” després que petits i petites hagin passat dos mesos tancats a casa i dels molts experts que alerten que, després del confinament, el contacte amb la natura, els espais oberts i la interacció social són imperatius. A més “els participants no notaran res, només caldrà que tinguin clares les normes i fer cas dels monitors que vetllaran per la seguretat”.  El Casal Viu l’estiu a pagès es pot fer per setmanes i ofereix servei d’acollida els matins (de 08.00 a 09.00) i les tardes (de 16.00 a 17.00)

Activitats per a d’altres casals.

A més del Casal Viu l’estiu a pagès, l’Espai Natura Fundació 1859 també oferirà, aquest any, diferents activitats a d’altres casals organitzats per esplais o entitats. En aquest cas, els nois i noies passen el dia a la Masia de Can Deu fent tallers relacionats amb el medi natural i rural com fer pa, conèixer la vida quotidiana tradicional d’una masia o establir contacte amb una desena d’animals de granja. L’any passat van passar per l’Espai Natura 1.132 infants en 42 grups d’esplais i casals d’estiu. Aquest any, per poder-los acollir millor s’ha habilitat una nova zona exterior aprofitant el desmantellament de la granja de cargols que la cooperativa CIPO gestionava davant de la Masia i que ha cessat la seva activitat.

Leave a Reply

Your email address will not be published.