Publicitat
Publicitat

Cinc escoles de Sabadell participen a la sisena edició de la Marató d’Estalvi Energètic Els centres reduiran el consum d'energia i estalviaran per a un projecte de lluita contra la pobresa energètica

Marató Estalvi Energètic Escola Font Rosella

Marcador per controlar l’estalvi a l’Escola Font Rosella | Twitter @FontRosella

REDACCIÓ | Cinc escoles de Sabadell participen durant tot el mes de febrer en la sisena edició de la Marató d’Estalvi Energètic, que es desenvolupa a diferents equipaments públics de Catalunya. Els centres desenvoluparan diverses accions per reduir el consum d’energia i, un cop finalitzada la iniciativa, calcularan els diners que s’han estalviat en aigua, electricitat i gas i destinaran la quantitat resultant a un projecte de lluita contra la pobresa energètica. A més els alumnes rebran informació i faran activitats sobre la matèria.

Les escoles sabadellenques que participen a la Marató 2020 són la Font Rosella, Sant Julià, La Roureda, Enric Casassas i Joan Montllor. En un principi s’havia previst la participació, també, de les escoles Teresa Claramunt i Andreu Castells, però finalment s’han retirat. En tots els casos es tracta de centres que participen al programa de l’Agenda 21 Escolar Plus. “És important desenvolupar la iniciativa a les escoles, perquè són font d’ensenyament i cal que els nens sàpiguen com podem estalviar energia“, valora Mar Molina, regidora de Transició Energètica de l’Ajuntament de Sabadell. A la Marató d’aquest any hi participen, en total 32 escoles. Apart de les sabadellenques n’hi ha de Malgrat de Mar, Palau-solità i Plegamans i l’Hospitalet de Llobregat, a més de diferents edificis de la Generalitat.

Amb tot plegat, la Marató implicarà  3.000 treballadors, 15.000 alumnes i 200.000 usuaris, que col·laboraran en accions com ara la reducció d’hores en la climatització, el tancament de lluminàries, les aturades parcials d’ascensors o l’avançament del tancament de piste, entre d’altres. La majoria de les accions s’han identificat a proposta dels mateixos participants. L’objectiu és reduir el consum energètic en un 10 per cent, però l’any passat es va aconseguir una reducció del consum d’electricitat en un 12,5%, el de gas un 40,7% i el d’aigua un 14% respecte del febrer de l’any anterior. Amb tot plegat es van aconseguir 43.000€. 

La Marató s’ha adaptat aquest any a la situació generada per la pandèmia de covid-19 –com per exemple la variació d’ocupació presencial dels edificis públics– de forma que s’hi treballarà virtualment un tema concret cada setmana. Al començament de la setmana es farà arribar una càpsula informativa del tema que correspongui, en format vídeo. Hi haurà informació, un gag humorístic i un petit repte per a tothom qui vulgui participar que podrà enviar respostes que recullin sensacions o imatges sobre el repte o tema plantejat.

Leave a Reply

Your email address will not be published.