Publicitat
Publicitat

L’Escola Samuntada protesta contra el pla d’Ensenyament per consolidar-hi dues línies a partir del proper curs L'AMPA denuncia que les instal·lacions no estan preparades i que la mesura posaria en risc el projecte pedagògic

Protesta Samuntada

La protesta d’aquesta tarda davant els Serveis Territorials d’Ensenyament | (c) Petit Sabadell

MARC SABATER | La comunitat educativa de l’Escola Samuntada, a la Creu Alta, s’ha manifestat aquesta tarda davant dels Serveis Territorials d’Ensentament del Vallès Occidental, a la Gran Via, per protestar per la intenció del Departament d’Ensenyament de la Generalitat de consolidar una segona línia al centre a partir del curs que ve. La convocatòria l’ha fet l’AMPA Samuntada, que ha iniciat un seguit de protestes per evitar una mesura que, segons els seus representants, provocarà una massificació innecessària i posarà en perill el projecte educatiu del centre. En el moment amb més participants, la protesta ha arribat a reunir unes 200 persones, que han tallat la Gran Via en els dos sentits durant poc menys de mitja hora amb crits com “El Samuntada no es toca” o “No volem bolets, no som barrufets”.

Ara com ara, al Samuntada hi ha una segones línies bolet a P3 i P4, es a dir, unes segones línies –classes– creades aquests últims anys per atendre la demanda de places. La intenció d’Ensenyament, però, és que aquesta segona línia s’oficialitzi i s’estengui a tots els nivells, de forma que el centre del carrer Francesc Izard, darrera de l’Hospital Parc Taulí, dobli tots els cursos. Els responsables de l’AMPA, que tenen el suport de la direcció, creuen que això suposarà una entrada d’alumnes que les instal·lacions no tenen capacitat per assumir. “No tenim prou espais, no tenim un dispositiu de seguretat per a tants alumnes en cas d’emergència, el menjador és petit… Obrir definitivament aquesta segona línia comporta un cúmul de prejudicis per l’escola amb els quals no estem d’acord“, explicaven aquesta tarda.

Actualment, al Samuntada estan totes les classes completament plenes, amb una ràtio de 25 alumnes per aula. “Som una escola petita, que ja té poc espai i amb el que vol fer Ensenyament estarem com sardines”, conclouen els representants de mares i pares dels alumnes. “A més –afegeixen– hi ha d’altres escoles que sí que tenen els espais necessaris, per no citar molts centres concertats que no arriben a omplir totes les places“.

A més d’aquesta manca d’espai, la massificació posaria en entredit el projecte educatiu de l’escola, que, efectivament, en els últims anys ha passat de ser un equipament poc menys que marginal a erigir-se com un dels centres més dinàmics de la ciutat. “Hem passat de ser una escola segregada a ser una escola imbricada a Sabadell amb un projecte educatiu d’èxit que l’obertura d’una segona línia posa en entredit”, alerten els representants de les famílies.

Leave a Reply

Your email address will not be published.