Publicitat
Publicitat

L’Escola Joaquim Blume celebra 40 anys destacant l’aposta per la innovació pedagògica i el vincle amb Sol i Padrís El conseller d'Educació, Josep Bargalló; i l'alcaldessa de Sabadell, Marta Farrés, presideixen l'acte de commemoració

Escola Joaquim Blume 01

Un dels alumnes muntant la cúpula de Leonardo durant l’acte de celebració | (c) Petit Sabadell

L’Escola Joaquim Blume, al barri de Sol i Padrís-Sant Oleguer, ha celebrat aquesta tarda el seu 40è aniversari amb un acte en el qual ha participat tota la comunitat escolar, presidit pel conseller d’Educació de la Generalitat, Josep Bargalló; l’alcaldessa de Sabadell, Marta Farrés; i el director del centre, Domingo Rodríguez. Ha estat l’acte central d’una celebració que va incloure, aquest cap de setmana passat, una activitat oberta a a tot el barri a més d’una exposició fotogràfica que es pot visitar fins divendres al Centre Cívic de Sant Oleguer.

La innovació pedagògica i la forma com l’escola ha sabut integrar la diversitat dels alumnes han estat els eixos de la commemoració. L’acte ha inclòs, per exemple, les intervencions musicals dels alumnes que participen al projecte A-Cordant, a través del qual reben classes d’instruments de corda a càrrec de músics de l’Orquestra Simfònica del Vallès. Al mateix temps que mestres, antics alumnes i pares i mares intervenien, a més, els nois i noies de cinquè han muntat una cúpula de Leonardo, una construcció de grans dimensions que va aixecant-se del terra a mesura que s’hi afegeixen unes peces de fusta sense subjecció entre elles.

D’aquesta forma han exemplificat l’aliança que l’escola amb el projecte Magnet de la Fundació Jaume Bofill i, dins d’aquesta iniciativa, amb el Centre de Recerca Matemàtica. “Fa tres anys que vam apostar per la innovació pedagògica a través de Magnet i això s’ha traduït, per exemple, en què les matemàtiques formen part del nostre dia a dia de forma que sense elles no tindria sentit el que fem”, ha explicat Rodriguez.

La celebració ha començat amb una breu visita a l’escola, en la qual Bargalló i Farrés han pogut saludar el personal i s’han colat a una classe per xerrar una estona amb els alumnes. Després, en els parlaments, l’alcaldessa ha agraït a l’Escola Joaquim Blume la seva implicació no només en el seu entorn més proper sinó també a la ciutat. “Les escoles són una part molt important de Sabadell”, ha conclòs. Per la seva banda, Bargalló ha ha destacat que la Joaquim Blume “és una de les molt bones escoles que tenim al país” i ha aplaudit la feina de tota la comunitat educativa. “És una escola molt lligada al barri, molt lligada a Sabadell, amb ganes de fer comunitat i de treballar per la comunitat. Ha sabut els darrers anys estar al capdavant”, ha ressaltat.

Al canal del Petit Sabadell a YouTube podeu veure els discursos de Marta Farrés i Josep Bargalló, que, en algun moment, han hagut de contrarrestar el vendaval: 

Leave a Reply

Your email address will not be published.