L’encesa de la il·luminació dels carrers marca el tret de sortida del Nadal a Sabadell Les Festes comencen a la ciutat amb la inauguració de l'Exposició de Pessebres i la Fira de Santa Llúcia

Nadal a Sabadell

L’acte d’encesa dels llums al Mercat Central de Sabadell | (c) Petit Sabadell

REDACCIÓ | L’acte d’encesa de la il·luminació dels carrers de Sabadell ha marcat, avui, el tret de sortida de les festes de Nadal a Sabadell. Pròpiament cal dir que no s’ha tractat d’un acte sinó de tres, que s’han celebrat al Mercat Central en primer terme i que, posteriorment, s’han repetit a la plaça del Pi de Ca n’Oriac i a la plaça de la Creu de Barberà. Música, neu i confeti han marcat aquesta celebració, que ha tingut el seu punt àlgid en la lectura de la carta que Ses Majestats els Reis d’Orient han enviat als nois i les noies de Sabadell encoratjant-los a viure el Nadal intensament, participant en totes les activitats que es faran les properes setmanes.

La franja horària d’encesa de l’enllumenat nadalenc serà de 18.00 a 22.00, de diumenge a divendres, i fins a les 23.00 els dissabtes. Com a dies excepcionals, el 5 i 6 de desembre s’allargarà fins a les 23.00 al sector Centre; el 24 i 31 de desembre i el 5 de gener fins a la una de la matinada, i el 25 de desembre fins a les dotze de la nit. A més dels carrers més comercials del Centre i de diferents barris, per segon any s’il·luminaran l’Eix Macià i el Mercat Central i el seu entorn, on, a més, s’ha col·locat un arbre de sis metres d’alçada.  També se n’han col·locat cinc mes a diferents punts com la plaça Catalunya, la plaça del Pi, la plaça de la Creu de Barberà, el carrer Serra de Galliners, la plaça Còrdova o el Parc Taulí, davant de l’hospital.

A més dels llums, els primers compassos del Nadal a Sabadell comprendran totes aquestes convocatòries:

Inauguració de l’Exposició de Pessebres de Sabadell
Aquest dissabte s’inaugura una nova edició d’una de les tradicions més arrelades del Nadal a la ciutat: l’Exposició de Pessebres de l’Agrupació de Pessebristes de Sabadell. La iniciativa compleix 43 anys i presenta una quarantena de diorames elaborats per una seixantena d’artistes. Una de les característiques d’aquest any és que pràcticament tots els pessebres estan ambientats a llocs ben reconeixibles de tot el planeta, de forma que els visitants poden fer una autèntica volta al món sense moure’s de Sabadell. Hi ha, però, algunes excepcions, com un diorama ambientat a l’asteroide B612, d’on procedeix El Petit Príncep. L’exposició de Pessebres estarà oberta cada dia, inclosos els festius, a l’Acadèmia Catòlica, fins el 12 de gener. Una setmana després es realitzarà al Teatre Sant Vicenç l’anomenada Festa del Pessebre, en la qual es lliuraran els premis del concurs que organitza l’Agrupació de Pessebristes.

En marxa la Fira de Santa Llúcia
Aquest dissabte, 30 de novembre, es posarà en marxa també la Fira de Santa Llúcia, que aquest any estarà instal·lada a la plaça Doctor Robert fins al 23 de desembre i obrirà cada dia (de 10.00 a 14.00 i de 17.00 a 21.00). Aquest mercat nadalenc comptarà aquest any amb una vintena de parades en les quals trobar figures i elements per al pessebre, arranjaments per a casa, ornaments florals i, naturalment, avets, ponsèties i rams de la sort. Paral·lelament a la Fira, a la Casa Duran es podrà veure el pessebre de la ciutat al qual s’hi afegirà, a partir del 26 de desembre, el Campament Reial.

Inauguració del carrer Sant Pere
Les obres de transformació del carrer de Sant Pere en un carrer peatonal ja han acabat i s’inauguraran aquest dissabte amb una festa que durarà tot el dia (d’11.00 a 20.00) . La festa inclourà una jornada de portes obertes al Teatre Principal (d’11.00 a 13.00), tallers, titelles, exhibicions de dansa i xous de màgia, entre d’altres. A més, diferents comerços del carrer trauran els seus productes a l’exterior. La peatonalització del carrer Sant Pere ha comportat la reurbanització de la zona per transformar-la en un carrer d’un sol nivell, sense barreres arquitectòniques, amb nou mobiliari i uns discrets parterres amb vegetació.

Arbres naturals a diferents barris
La decoració nadalenca d’aquest any també arribarà a molts barris de la ciutat amb la il·luminació i guarniment de diferents arbres naturals, a càrrec de diverses entitats ciutadanes. El primer serà el la plaça del Pla de l’Amor, als Merinals, que s’encendrà el dimarts 3 de desembre (18.00) gràcies a la col·laboració del les escoles Cifuentes i Arraona, l’Associació de Veïns Arraona Merinals Can Gambús, el Club de Futbol Sala Amics del Pou Nou Escorial i l’Associació Centre d’Esplai Tuka Tuka, que guarniran l’arbre al llarg del matí. L’encesa es dinamitzarà amb una cagada de tió.

El següent dels arbres que es guarnirà serà el del barri de Can Rull, ubicat al davant del Centre Cívic, al carrer Sant Isidor. L’encesa de l’arbre serà el 4 de desembre (18.00). L’acte, a més, comptarà amb una sessió de cagar el tio, un concert i una cercavila de gegants, i serà possible gràcies a la col·laboració de l’Associació de Veïns del Sector Can Rull, l’Associació Casal de Gent Gran de Can Rull, l’Espai Jove de Can Rull, el Taller d’Art, Cultura i Creació, Anaruz n’Africa, l’Associació Catalano Amaziga, l’Associació Juvenil Esquitx i les escoles Andreu Castells i Can Rull.

L’endemà, el 5 de desembre (18.00) tindrà lloc l’encesa de l’arbre de Can Deu, al carrer del Romaní, fruit de la col·laboració de l’Associació de Veïns de Can Deu, l’Associació Esportiva Can Deu, l’Entitat Cultural Amics de la Ràdio de Sabadell i la Biblioteca del Nord. El mateix dia, el dijous, també s’encendrà l’arbre del barri del Poblenou a l’avinguda de Polinyà amb el carrer de Begoña fruit de la implicació de l’Associació de Veïns del Poblenou de la Salut, l’Escola Juan Ramón Jiménez i el Club d’avis del Poblenou.

La setmana següent serà el torn de l’arbre de la plaça Cristóbal Ramos, a Torre-romeu. La cita serà el 12 de desembre (18.15) i els organitzadors d’aquest guarniment seran membres de la Fundació Idea-Pandora, la Biblioteca de la Serra i l’Associació de Veïns de Torre-romeu. El 13 de desembre (18.00) tindrà lloc l’encesa de l’arbre de plaça del Treball, al barri de Gràcia, gràcies a l’Agrupació de Veïns, l’Escola Teresa Claramunt, l’Associació els Músics de Gràcia, el Casal Cívic de Gràcia i l’Associació Colla de Geganters i Grallers de Gràcia. També el dia 13 de desembre (18.00) es col·locarà el guarniment de l’arbre de la plaça de Picasso, a Espronceda-Campoamor, de la mà de les associacions de veïns d’Esproceda i Campoamor i del Casal Cívic Rogelio Soto.

Leave a Reply

Your email address will not be published.