Publicitat
Publicitat

El programa ‘Els Primers a l’Aigua’ arriba aquest curs a 600 alumnes de Primària de vint escoles de Sabadell La iniciativa, que vol promoure la natació entre els escolars, s'ha adaptat a les mesures de contenció del covid-19

els primers a l'aigua

L’alcaldessa Marta Farrés va visitar ahir una de les sessions | (c) Ajuntament de Sabadell

REDACCIÓ | El programa per aprendre a nedar Els Primers a l’Aigua, que es va reprendre al març després del parèntesi provocat per la pandèmia, compta aquest curs amb uns 600 alumnes participants, tots de Primària i procedents de vint escoles de la ciutat. La iniciativa vol fomentar que els petits i petites aprenguin a nedar, es familiaritzin amb l’aigua, aprenguin a respirar i, més endavant, a surar. L’organització s’ha redefinit per adaptar-se a totes les mesures de prevenció del covid-19 de manera que les sessions, que es porten a terme en horari lectiu, es desenvolupin amb seguretat.

Els Primers a l’Aigua es du a terme a les piscines municipals Joan Serra i al Club Natació Sabadell (tant a les instal·lacions del carrer Montcada com del barri de Can Llong). Amb el programa, a més d’ensenyar a nedar als nens i nenes, es fomenta l’activitat física en la infància, una franja d’edat en què l’esport comporta beneficis com la millora de la coordinació, el millor coneixement del propi cos i l’autoestima, a més d’afavorir les relacions socials, crear i consolidar hàbits esportius i higiènics correctes, entre d’altres.

El criteri d’adjudicació de les piscines als diferents centres educatius es fa seguint els criteris de proximitat de l’escola a la piscina, el nombre d’alumnes per grup, la quantitat de tècnics disponibles a les piscines, les característiques de l’equipament i la seva disponibilitat horària.

Visita de l’alcaldessa

L’alcaldessa de Sabadell, Marta Farrés, va visitar ahir un dels grups participants a Els Primers a l’Aigua, acompanyada de la regidora d’Esports, Laura Reyes. En concret, Farrés va assistir a una sessió de l’Escola Espronceda a les piscines Joan Serra. “Aquesta iniciativa estén les oportunitats d’aprendre a nedar dins l’horari lectiu, però, a més, comporta múltiples beneficis per als infants, tant en l’aspecte físic com emocional i social. Per això, entre tots i totes, malgrat el covid, i comptant també amb les famílies, aquest programa continua sent possible”.

El reajustament d’Els primers a l’Aigua per adaptar-lo a la situació sanitària actual ha comportat l’increment del nombre de monitors, per evitar contactes entre diferents grups bombolla. També s’ha adequat l’ús dels vestidors i s’ha augmentat el nombre d’autobusos que desplacen l’alumnat a la piscina. 

Leave a Reply

Your email address will not be published.