Publicitat
Publicitat

La Colla de l’Olla proposa un joc a través dels comerços del passeig amb ‘El Pessebre Escampat’

Passeig de la Plaça Major Sabadell

El passeig de la Plaça Major de Sabadell | (c) Petit Sabadell

A més de tot tipus de productes per tal d’enlluernar Ses Majestats els Reis d’Orient, els aparadors d’alguns comerços del ‘renovat’ passeig de la Plaça Major de Sabadell tenen aquests dies un altre al·licient. Es tracta d’una quinzena de figures de pessebre que s’hi han amagat per tal que els més petits les trobin tot participant a El Pessebre Escampat, un joc que La Colla de l’Olla proposa per aquest Nadal i que s’acabarà el 5 de gener amb un taller en el qual es donaran a conèixer els guanyadors, que s’enduran obsequis aportats pels propis comerciants i entrades per anar a La Faràndula i al Teatre Sant Vicenç a veure Els Pastorets. Del que es tracta, però, no és tant de guanyar com de participar. “La idea és jugar amb un tema relacionat amb el Nadal i passar una estona de joc sense cap altra intenció que entretenir-se“, explica Alfons Llobet, portaveu de La Colla de l’Olla i artífex de L’Obrador, el veterà taller de la Creu Alta que fa dècades que proposa als més petits activitats lúdiques enginyoses i participatives i que també participa en aquesta iniciativa nadalenca.

La mecànica d’El Pessebre Escampat és molt senzilla. Els participants han de recórrer els establiments que hi participen (i que estan degudament identificats) i apuntar en una butlleta quina figura del pessebre hi ha al seu aparador. És a dir, a quina botiga hi ha el caganer, on s’amaga el Rei Negre, per on volten Sant Josep i la Verge Maria… i així fins a quinze personatges. Les butlletes per a participar es poden aconseguir als mateixos establiments i també us la podeu descarregar per imprimir-la vosaltres mateixos des d’aquí. Un cop descobertes totes les figures, cal dipositar la butlleta en una bústia situada al Cafè Andana. El proper 5 de gener (11:30), La Colla i L’Obrador organitzaran al mateix passeig un Taller de Corones de Reis durant el qual (13:00h) es farà el sorteig dels premis

Una entitat silenciosa

La Colla de l’Olla és una associació que, de fa anys i “sense fem massa soroll”, afegeix Llobet, promou activitats culturals i lúdiques per als més petits de Sabadell. Una de les seves cites habituals és, precisament, El Pessebre Escampat, que s’ha desenvolupat a diferents espais com l’eix comercial del carrer Escola Industrial i el Mercat Central o el barri de la Creu Alta, entre d’altres. La convocatòria de l’any passat es va suspendre per motius organitzatius però aquest any, arran de la reobertura del passeig, els seus responsables van pensar que estaria bé fer-lo en aquesta zona i ho van comentar als comerciants, que s’hi van mostrar predisposats. “Els participants s’ho passen molt bé, generem moviment i és una font d’alegria i plaer“, argumenta Alfons Llobet. La centralitat de l’espai i el fet que s’hagin repartit butlletes en mà als vianants fan preveure que la participació augmenti per bé que als organitzadors no els preocupa aquest extrem sinó, principalment, sinó “que la gent jugui de gust i en tregui profit”.

Després d’El Pessebre Escampat, La Colla posarà mans a la feina per enllestir el Carnestoltes Infantil que organitza cada any a la Creu Alta, juntament amb la Coordinadora Jove del barri, Llamps i Trons. Aquesta iniciativa es realitzava al Centre, però es va traslladar quan l’Ajuntament va decidir organitzar el seu propi Carnestoltes i ara ja s’ha consolidat a la seva nova ubicació, on reuneix molts participants. L’entitat té molts projectes en cartera, per bé que “costa trobar gent motivada per treballar i, sobretot, en el camp dels nens i nenes”, admet Alfons Llobet. Per això, el responsable de L’Obrador ha fet una crida a totes aquelles persones que vulguin donar un cop de mà. “Si algú vol col·laborar, serà benvingut. Cal tenir en compte que tothom participa en la mesura que pot i que, en general, dosifiquem les energies prioritzant la qualitat de les activitats per damunt de la quantitat”, conclou.

Leave a Reply

Your email address will not be published.