La quarta edició de la cursa ‘Sabadell corre pels Nens’ reuneix 5.200 corredors lluitant contra la fibrosi quística L'èxit de participació, malgrat la competència, consolida la iniciativa com la principal cita solidària de la ciutat

Sabadell corre pels nens 2019

La sortida de la cursa, a Gran Via amb Vilarubias | (c) Petit Sabadell

REDACCIÓ

La cursa Sabadell Corre pels Nens, que aquest diumenge ha arribat a la seva quarta edició, ha tornat a ser tot un èxit. Un total de 5.200 participants de totes les edats han realitzat els 4,2 quilòmetres del recorregut i han omplert el Parc Taulí i els carrers de Sabadell de solidaritat i de festa. Les inscripcions d’aquest any són inferiors en un miler a les de l’any passat, quan es va batre el rècord de 6.200 participants, però la convocatoria s’ha de considerar-se igualment tot un èxit atesa la ‘competència’ d’activitats dirigides al mateix públic, com la Festa del Parc Catalunya o la Fira A Sabadell som Clicks, a Fira Sabadell.

En aquestes circumstàncies, mobilitzar més de 5.000 persones és per estar completament satisfets“, explicava aquest migdia Toni Valverde, ànima de Sabadell Corre pels Nens. “De totes formes no estaria de més una major col·laboració de l’Ajuntament per organitzar-nos i evitar la coincidència amb activitats similars organitzades per la pròpia plaça de Sant Roc“, afegia “a títol personal”, el propi Valverde.

A més de contraprogramar la cursa, l’Ajuntament ha limitat la seva col·laboració, de forma que els organitzadors han hagut de llogar tanques i d’altres materials amb diners que podrien haver-se dedicat a la finalitat solidària de la iniciativa. “No ho dic amb ànim de buscar problemes sinó per demanar que es valori el treball que fem i, sobretot, la situació de les famílies que tenen nens i nenes malalts, de forma que s’aporti a Sabadell Corre pels Nens el mateix que a d’altres disciplines que certament donen molt nom a la ciutat a nivell europeu però no tenen la solidaritat com a objectiu“, ha conclòs l’organitzador. Malgrat tot, els que no han faltat a la Cursa han estat alguns regidors i candidats a les eleccions municipals del proper maig, que s’han deixat veure i retratar –ostensiblement, en alguns casos– a la línia de sortida.

Un cop feta aquesta quarta edició, ara el principal objectiu dels organitzadors és tancar els números definitius i fer la donació de la recaptació a la Corporació Sanitària Parc Taulí, que la utilitzarà per el projecte de creació d’un laboratori d’organoides que ajudi a personalitzar els tractaments de pacients (en molts casos pediàtrics) de fibrosi quística. A més dels 5.200 corredors, de totes les edats, la Cursa ha mobilitzat també uns 200 voluntaris i una gran quantitat d’empreses i entitats que, un any més, s’hi han abocat per tal que dos tot un èxit.

Al Facebook del Petit Sabadell podeu veure les imatges de la cursa:

  1. […] per a projectes relacionats amb la salut pediàtrica. L’any passat, sense anar més lluny, hi van participar 5.200 persones i es van recaptar més de 30.000 euros per a la investigació de la fibrosi quística. Per tal que […]

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.