Publicitat
Publicitat

Els alumnes de cinc escoles de Sabadell creen vuit cooperatives per aprendre els valors de l’empenedoria Prop de 200 nois i noies de 5à i 6è de Primària a la nova edició del projecte Cultura Emprenedora a l'Escola

emprenedoria

Els participants, divendres a l’Ajuntament de Sabadell | (c) Ajuntament de Sabadell

REDACCIÓ | Un total de 190 alumnes de cinc escoles de la ciutat participaran aquest any al projecte Cultura Emprenedora a l’Escola (CuEmE), que impulsen la Diputació de Barcelona i l’Ajuntament de Sabadell i que es va iniciar aquest divendres passat amb una recepció dels participants a la plaça de Sant Roc. La iniciativa, que vol promocionar entre els escolars valors, hàbits i capacitats relacionats amb l’emprenedoria, comptarà aquest curs amb els alumnes de 5è i 6è de Primària de les escoles Can Deu, Cifuentes, Arraona, Enric Casassas i Floresta.

Els alumnes han creat vuit cooperatives el desenvolupament de les quals els permetrà conèixer diferents elements vinculats a la gestio d’empreses i les possibilitats de treball autònom a la vegada que es reforçaran valors, hàbits i capacitats com la creativitat, la innovació, la responsabilitat social, l’autonomia personal, el treball en equip, l’assumpció de riscos, la relació amb l’entorn i coneixements matemàtics i lingüístics. Posteriorment, els productes creats per aquestes empreses es posaran a la venda en unes parades que s’instal·laran al Mercat Central a final de curs.

Les cooperatives d’aquest curs són CDS Cooperativa, Equipart, Coopeplast, Crazy Crafts, Arraona Evolution, Iconics, Caef i Junts entre mans. En tot aquest procés, els i les alumnes comptaran amb l’apadrinament de cooperatives consolidades com Educació Eqüestre, Espai Obert i CIPO. També tindran la col·laboració del cicle formatiu de gràfica publicitària de l’Escola Illa per elaborar la imatge i el logotip de les empreses i visitaran d’altres cooperatives per conèixer com és el seu funcionament i obtenir consells i suggeriments que puguin fer servir en els seus models de negoci.

El desenvolupament del projecte passa per diverses fases: la creació de la cooperativa, la generació d’idees de productes, la cerca de finançament, la producció i venda d’articles. L’objectiu d’aquest programa educatiu és apropar l’esperit emprenedor i els valors del cooperativisme a les escoles. Alhora, l’estratègia del projecte també fomenta que l’alumnat conegui la realitat local i es vinculi amb el territori.

Divendres passat al matí els petits cooperativistes i els seus professors van visitar l’Ajuntament, després de registrar la sol·licitud per instal·lar parades al voltant del Mercat Central per vendre els seus productes. Els van rebre l’alcaldessa Marta Farrés; la tinenta d’alcaldessa de Desenvolupament Econòmic i Impuls Administratiu, Montse González, i el regidor d’Educació, Manuel Robles.

Leave a Reply

Your email address will not be published.