Publicitat
Publicitat

El Consell d’Infants i Adolescents de Sabadell pren cartes en el ‘sensellarisme’, el medi ambient i la diversitat Els membres de l'organisme s'organitzen el comissions per treballar aquests temes i conscienciar la ciutadania

Els membres de la comissió de ‘Reforestació’, en una activitat a l’Espai Natura Fundació 1859 Caixa Sabadell | Cedida

REDACCIÓ | Els membres del Consell dels Infants i Adolescents de Sabadell han escollit aquest curs tres projectes per treballar durant l’any: el sensellarisme, la reforestació dels boscos i la lluita contra la discriminació. Els membres es dividiran en diferents comissions de treball per desenvolupar cadascun d’aquests àmbits. 

Així, la Comissió 1, formada per infants dels districtes 1 i 2, s’encarrega del projecte Sensellarisme. Després de treballar la temàtica i conèixer en profunditat aquesta problemàtica de la mà de professionals de la regidoria d’Acció Social de l’Ajuntament, els nois i noies han dissenyat una campanya de recollida de productes de primera necessitat a les seves respectives escoles per fer-los arribar a les persones sense llar. Per dur a terme aquesta tasca comptaran amb la col·laboració de l’associació d’ajuda cívica i assistencial La Fabri-k ONG.

La campanya de recollida es farà fins al 18 de juny a les escoles Nostra Llar, Claret, Sagrada Família, Escola del Carme Vedruna, Joaquim Blume, Samuntada, Ribatallada, Creu Alta, Escola del Sol i Ramar. Els alumnes també faran una campanya de difusió per donar visibilitat a les persones sense llar amb l’objectiu de trencar els estigmes que arrossega aquest col·lectiu.  

La importància de cuidar el medi ambient

La Comissió 2, formada per membres del Consell procedents dels districtes 3, 4, 5 i 6 ha treballat en el projecte Reforestació desenvolupant un pla de participació en les jornades sobre aquest tema que realitza l‘Espai Natura Fundació Sabadell 1859, al bosc de Can Deu. Aquesta acció va tenir lloc el 12 de juny i hi van participar consellers, conselleres i familiars que van conèixer el procediment per amidar els arbres de cara a fer el seguiment del seu creixement i també van aprendre a calcular la densitat de població forestal, és a dir, el nombre d’arbres per hectàrea. El treball de la Comissió continuarà  amb la difusió de missatges de conscienciació sobre la cura del medi ambient i per animar la ciutadania a participar en projectes d’aquest tipus què es realitzin a la ciutat.

La Comissió 3, formada per adolescents, treballen el projecte Discriminació fent un vídeo creat intervencions protagonitzades per ells mateixos. Mitjançant coreografies, poemes, cartells o cites, es pretén denunciar les discriminacions, normalitzar la diversitat i trencar tòpics i estigmes. El vídeo es publicarà a la pàgina web del Consell d’infants i Adolescents el 28 de juny, amb motiu del Dia de la Diversitat LGTBI i està emmarcat en el programa municipal Ventilem els armaris.

Leave a Reply

Your email address will not be published.