Publicitat
Publicitat

Comencem a fer la llista de llibres per Sant Jordi?

llibres sant jordi

S’acosta Sant Jordi i, amb ell, princeses, prínceps, dracs, roses i llibres. Les llibreries fa dies que noten la seva arribada i això vol dir que s’omplen de novetats, també en el camp de la literatura infantil i juvenil. N’hi ha tantes que cal rumiar-les bé! Per això, la Isabel, l’especialista en la matèria de La Llar del Llibre, ens fa una primera recomanació de novetats. Hi trobareu de tot. Llibres per petits-petits, per a més grans, àlbums il·lustrats, contes clàssics… Trieu, remeneu i comenceu a fer llista!

Aquest llibre és de gossos
Judit Henderson / Julien Chung
Editorial Libros del Zorro Rojo

Per ser acceptat, un conillet prova de demostrar a alguns gossos escèptics que és un d’ells. Judith Henderson utilitza, en aquesta divertida història, l’humor més fresc i l’absurd per induir al riure. No obstant això, hi ha alguna cosa més en joc: el que realment compta no són les aparences sinó l’interior. Un missatge de bondat i inclusió que no ha de passar per alt.

Vols jugar?
Sam McBratney / Anita Jeram
Editorial Kókinos

La llebre petita color d’avellana va continuar el seu tomb i va arribar al peu de la muntanya ennuvolada. Quina sorpresa l’esperava allà, entremig dels matolls! Una bonica història sobre amistat i fer amics.

La dragona a qui no li agrava el foc
Gemma Merino
Editorial Picarona

Què hauria de fer una dragoneta en descobrir que pot nedar com un peix? Li encanta?  I què en pensarà el seu papa drac? Una encantadora i divertida història sobre l’acceptació, la diferència i l’amor familiar. De la  guardonada creadora d’El cocodril a qui no li agradava l’aigua.

Els tres porquets. Els meus contes desplegables
La caputxeta vermella. Els meus contes desplegables
Philippe Lechermeier /  Amélie Dufour
Editorial Bindi Books

Una versió del conte clàssic plena d’humor, amb il·lustracions delicioses i uns desplegables espectaculars!

Sports. Pop-up!! Fer esport és divertit.
Meritxell Martí / Xavier Salomó
Editorial Combel

Fer esport és convenient, tant per al cos com per a la ment. En equip o individual, tria’n un, és ben igual. En aquest llibre dels sabadellencs Meritxell Martí i Xavier Salomó, es mostren en format pop-up els esports més habituals que acostumen a practicar els nens i les nenes i un protagonista encuriosit que, en una setmana, els voldrà provar tots. Quin final l’espera! Fer esport és divertit!

Els invisibles
Tom Percival
Editorial Andana

Els invisibles narra la història d’una jove anomenada Isabel i la seva família.  Aquest àlbum il·lustrat és la història d’una nena que decideix ajudar els altres per aconseguir una de les coses més difícils: fer que tot canviï. Aquest llibre il·lustrat ens mostra la vida d’aquelles persones ignorades en la nostra societat, la història d’aquells als que han fet sentir invisibles. Un llibre que ens descobrirà que tots tenen un lloc aquí. Tots pertanyem al mateix món.

On és la son?
Blanca Fageda / Nina Bach
Editorial Tramuntana

En Marcel no troba la son. S’ha amagat i no hi ha manera d’adormir-se. Deliciós conte sobre l’hora d’anar a dormir.

 

Etiquetes
Joan Turu
Editorial Bindi Books

A la Neus li diuen que és una nena petita, mentidera, de pell blanca, campiona… Li pengen cada dia un munt d’etiquetes. Algunes li agraden, d’altres la incomoden, però se n’adona que totes s’hi queden per sempre i n’acaba ben farta, de tantes etiquetes! I és que la Neus, només voldria… ser.

Gràcies. Història d’un veïnat.
Rocio Bonilla
Editorial Animallibres

Gràcies a una avaria d’Internet, la vida del veïnat canviarà del tot. Gràcies a la valentia i la curiositat, els veïns i les veïnes arribaran lluny, molt lluny. I ho faran junts. Una història sobre com un petit detall pot millorar les nostres vides. Una història sobre tots nosaltres. El nou àlbum de Rocío Bonilla ens presenta una història sobre l’empatia i sobre les emocions que reivindica la vida en comú i la solidaritat veïnal.

Com és que no fas flors?
Katarina Macurova
Editorial Tramuntana

“Que n’és, de bonica!” exclama l’osset amb alegria quan veu una planta nova al jardí. La rega cada dia, la protegeix amb un para-sol i mai no es descuida de dir-li bona nit abans d’anar-se’n a dormir. Però la planta no reacciona. “Com és que no fas flors?”, li pregunta, capficat, el petit jardiner. Ben poc s’imagina el que està passant sota terra!

El rap de la Rapunzel
Vivim del cuentu
Il.lustradora : Sara Porras
Editorial Baula

Un nou conte desexplicat, amb els personatges capgirats com un mitjó.

 

Embolic al museu
Luciano Lozano
Editorial Mediterrània

En aquest museu no es permet tocar l’art. Però això no vol dir que l’art hagi de romandre quiet… Pintures i escultures prenen vida quan una nena visita el museu amb els seus companys de classe. El que comença com un recorregut més es converteix en una sensacional cercavila ja que l’art, que no s’ha de tocar, toca els joves visitants del museu de manera sorprenent.

Cadascú és com és
Jaume Copons / Gusti
Editorial Combel

Sovint quedem enlluernats per com són els altres o per les coses que tenen o fan. I, aleshores, pensem que voldríem ser com ells. Però… Esteu segurs que ens agradaria ser com una altra persona? I és que, al capdavall… cadascú és com és, oi? Descobreix una colla molt divertida i amb un missatge molt encertat!

Tancho
Luciano Lozano
Editorial Akiara

Amb les primeres neus arribaven les grues als aiguamolls de l’illa de Hokkaido, al Japó. En Tancho sempre mirava l’estranya dansa que feien des de la seva finestra. Però un hivern tan sols en va aparèixer una parella. Inspirat en una història real, aquest llibre ens convida a viure en profunda harmonia amb el món animal.

Arbres
Salvador Comelles
Il·lustradora: Mònica Armiño
Editorial Barcanova

Els arbres ens fan ombra, ens donen fruits, ens fan més amables els carrers i les ciutats… Els arbres s’arrelen a la terra i alhora creixen cap al cel. Ens assenyalen el pas del temps i el pas de les estacions. En aquest llibre hi trobareu uns quants arbres que us faran companyia.

Leave a Reply

Your email address will not be published.