Publicitat
Publicitat

El Mini Innova estrena nous tallers de robòtica per als més petits i obre la col·laboració amb MediaEstruch A punt la cinquena edició del cicle familiar de tecnologia de la Fundació Antiga Caixa Sabadell 1859

un taller del cicle Mini Innova

Taller de ‘Litlle Bits’ del cicle Mini Innova | (c) Petit Sabadell

MARTA SABATÉ

La cinquena edició del Cicle Mini Innova, els tallers familiars de robòtica educativa que organitza la Fundació Antiga Caixa Sabadell 1859 a l’Espai Cultura, amplia l’oferta de tallers aquesta tardor i estrena noves activitats sobre tecnologia i creativitat amb la presentació del còmic interactiu Mars Oddity. El proper 30 de setembre començaran una dotzena de tallers de Mini Innova amb tres novetats destacades: un taller interactiu de foto inmersiva 360º, un taller d’electrònica educativa amb Bee-Bot a partir de 4 anys i el Drawdio, una col·laboració amb Mediaestruch.

La col·laboració amb el laboratori MediaLab de l’Estruch és una de les novetats destacades d’aquesta nova edició i consistirà en la presentació de Mars Oddity, un còmic interactiu de ciència ficció ambientat al planeta Mart i elaborat pels artistes residents a l’equipament de la Creu Alta. Mars Oddity és un còmic a la frontera entre la història gràfica i la interacció, sense arribar a ser un videojoc. Els artistes faran una xerrada sobre com utilitzar la tecnologia de forma creativa, explicant com treballen, quines tecnologies utilitzen i amb quins programes modelen els personatges. És una activitat oberta a tothom, però adaptada als infants. “Ens hem posat el repte d’explicar les coses per a nens. Cal trobar el llenguatge i el registre, que sigui entenedor i atractiu pels nanos. Volem que participin, preguntin i els desperti la curiositat”, explica José Manuel Delgado, organitzador de Mini Innova a l’Espai Cultura.

És la primera vegada que el cicle de robòtica més veterà de Sabadell fa una aposta amb “la idea d’apropar a les famílies un projecte que s’està portant a terme a la ciutat al voltant de la creació, la cultura i l’art“, explica Delgado. “Comptem que el públic de Mini Innova ja està interessat en fer ús de la tecnologia de forma creativa i amb una activitat així podran conèixer a la gent que fa creació a la ciutat i interactuar-hi. Creiem que pot funcionar”, assegura Delgado.

Drawdio

Pel què fa als nous tallers de Mini Innova, una de les incorporacions més destacades d’aquesta tardor és el Drawdio. Es tracta d’un taller en què els nens muntaran un circuit electrònic en forma d’aparell, que després col·locaran en un llapis, bolígraf o qualsevol objecte que tingui moviment per fer música. Així, en funció de com s’escrigui amb el bolígraf –del traç, la pressió, la ondulació o el moviment– el dispositiu emetrà un soroll diferent.

Una altra novetat afecta els tallers de robòtica, que a partir d’ara també arribaran als nens i nenes de quatre anys. A Descobreix el Bee-bot, els més petits podran experimentar i programar amb la robòtica. “És una franja d’edats amb la que no treballaven. Hem incorporat aquest taller, en el qual la idea és que els més petits donin instruccions a aquests robots en forma d’abella per tal que es moguin dins d’un circuit, o aprenguin a crear el seu propi circuit i programar el robot”, explica Xavi De Gea, un altre dels organitzadors del cicle.

El nou calendari del Mini Innova també consolida les activitats de realitat virtual amb el nou taller interactiu de foto inmersiva 360. Els petits treballaran amb diferents aplicacions per fer fotos en 360 graus, utilitzant les ulleres com un recurs per veure les fotografies. Amb un smartphone propi, o un dispositiu facilitat pels organitzadors, els nens podran realitzar les seves pròpies fotos en 3D.

Totes les inscripcions per a les activitats ja estan obertes. La programació dels tallers Mini Innova de l’Espai Cultura la teniu en aquest enllaç a l’agenda del Petit Sabadell.

Leave a Reply

Your email address will not be published.